maanantai 12. elokuuta 2013

Laiskasti lomalla

Olin viimeviikon huikealla viikon mittaisella kesälomalla ennen paluuta koulun penkille. Lomasuunnitelmina ei ollut mitään erityistä. Arkena tulee oltua aikataulujen kanssa ihan tarpeeksi naimisissa, joten lomalla on kivaa tehdä mitä huvittaa, milloin huvittaa. Viikon aikana sain tyhjennettyä kaapeista huimat pari jätesäkillistä rojua ja pakattua muutaman laatikon. Aika hupenee, mutta pakkailu vaan siirtyy päivästä toiseen. En vaan osaa tarttua toimeen ja pistää tuulemaan. Menetän vain hermoni, kun kissat rynkyttää ja revittelee eteisessä odottavia litistettyjä pahvilaatikoita. Plääääh.

Kävin myös kaverin kanssa pyörähtämässä kaupungilla sekä herkuttelemassa ravintolassa, unohtamatta jälkiruokajätskejä satamassa. Annosvalinta ei tuottanut taaskaan päänvaivaa: otin sitä mitä aina ennenkin. Tuttua ja turvallista. Ähky oli taattu. :P
Toteutin myös uhkailuni marjastuksen suhteen. Pääsin kyllä ehkä himpun verran liian helpolla. Päästiin yhteen paikkaan poimimaan pensasmustikoita sekä puutarhavadelmia. Olin kehitellyt jo pienen fantasian marjastuksen iloista. Minä keskellä metsää. Jumalaton soija päällä. Lappamassa rupusia mustikoita marjarohmulla ämpäriin, joka tuntuu täyttyvän vain roskista. Janottaa ja selkään koskee. Housut valuu ja paitakin hiertää. MMMM! Nyt vaan napsin tyytyväisenä puskista isoja mustikoita suoraan pakasterasioihin, ei niitä tarvinnut ruveta edes putsaamaan roskista. Nyt kun mustikat, mansikat ja vatut sun muut marjat on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, voikin alkaa odotella sienireissuja hirvikärpästen kansoittamiin metsiin. Kiinnostavaa, eikös? ;)
Seuraavalle päivälle oli tiedossa muutama kyläilijä, joten edellispäivän marjasaalis joutui heti makutestiin.  Tein siis marjapiirakan mustikoista ja vatuista. Päälle vielä kunnon läjä tuoreita marjoja ja hyvää oli! Kyytipojaksi vielä vaniljakastiketta, niin johan oli taas makeanhimot tyydytetty pitkäksi aikaa. :)
Muhun on iskenyt ankara sisustuskuume. Tai jokin muu pimahdus. Uudenkarheaan kämppään muuttaessa olisi kiva karistaa vanhat kuluneet kalusteet pois ja ostella tilalle uutta ja kivaa. Yritän tässä takoa päähäni ettei kaikkea tarvitse hankkia kerralla, vaan hankintoja voi tehdä (ja on tehtävä) pikkuhiljaa. Pitäisi vaan päättää mitkä on hankinnoista tärkeimmät ja hommata ne ensin. Onko se tv-taso, uusi matto, sohva, säihkyvä kattolamppu vai tiskikone. Siinä vasta pulma!

Ei kommentteja: