keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jos sul lystii on

Kiirettä pitää ja tunnit loppuu vuorokaudesta kesken, äääk! Tuntuu, että jouluahdistus vyöryy niskaan kuin kaatuva kerrostalo konsanaan, vaikka en mitään sen kummempia jouluun liittyviä toimenpiteitä suoritakaan. Tai sitten kyse on ihan vaan kiireestä johtuvasta ahdistuksesta. Lahjakriisin kehittymisen vältin päättämällä, etten osta kellekään mitään. Paitsi kultun lahjat nyt on ihan kivassa kuosissa. Ainaisen ostamisen sijaan suunnittelin leipovani mm. karjalanpiirakoita omin pikkukätösin ja kenties jotain hyvää kakkuakin, jota voimme perheen voimin herkutella. Karjalanpiirakoiden ajattelin olevan kiva idea, koska ei ole enää mummoa kuka niitä taitavasti leipoisi. Mua yököttää ihmisten ostoshysteria, joka näin loppuvuodesta yltyy aina mielipuolisiin sfääreihin. Ei ole hyvä tämä.  >:)
 
Tunnustaakos kukaan muu viettävänsä lahjatonta joulua vai onko joululahjat aina must?
Päivät on menneet tyylillä herään aamulla, menen töihin, tulen kotiin, makaan puolikuolleena sohvalla, menen nukkumaan. Joten eipä ole pahemmin tullut sen kummemmin laittauduttua ja pukeuduttua. Hiuksista en oo tainnut laittakaan vielä kuvaa. Ne onkin nyt ihan suht kivan väriset, raidoitetut ruskeat. Raidat eivät taida näissä kuvissa oikeastaan edes näkyä.  Tyvikasvua on jo paljon, mutta sekään ei näytä läheskään yhtä kammottavalta kuin tummassa tukassa. On mulla silti salaa vähän ikävä sitä tummaa tukkaa. Tarkoitus olisi käydä laittamassa vielä ohuita raitoja koko päähän, mutta sen ehtii "varmaan" ensivuoden puolella. Raidoituksen jälkeen hiukset ovat varmastikin jo paljon vaaleammat ja vaaleusaste alkaa olla oman värin kanssa mätsääväpi. Kyllä tästä vielä hyvä tukka tulee, kun malttia riittää niin kuin tähänkin mennessä! :)
Misusta on tullut mun muikkeli! Kun Misukka tuli meille, se vain piileskeli kaikissa ahtaimmissa koloissa ja lähti aina lipettiin, kun sitä yritti lähestyä. Pitkät hermot ja lahjonta ovat tehneet tehtävänsä. Enpä meinaan olisi silloin yli vuosi sitten uskonut, että ihmiskammoisesta arkajalasta saisin itselleni petikumppanin, jonka lempiasento on kehräillä kerällä mun pään päällä tyynyllä, KURR! ;)<3

Mitäs vielä... Täytän lauantaina vuosia ja oon kovasti koittanut järkkäillä ja suunnitella synttärijuhlatarjoiluja. Oikeasti kehittelin ne varmaan jo kuukausi sitten, joten olen ollut hyvissä ajoin niiden suhteen valmiina. Ehdin muuttaa menua varmaan kolme kertaa, ennenkuin olin tyytyväinen siihen. :D Huomen aamulla ajattelin rynnätä kauppaan tekemään tarvittavat ostokset, jotta välttyisin illan ihmispaljoudelta ja ärsyttävältä tungeksimiselta. Perjantai onkin sitten leivontapäivä. Palaillaan taas asiaan, nyt on aika painaa pää tyynyyn! 

3 kommenttia:

QA Sara kirjoitti...

Meillä ollut jo vuosia lahjaton joulu. En tykkää joulusta sen markkinallisuuden takia. Pitäisi ostaa ja ostaa. Meidän perhe ja ystäväni tietävät olevansa rakkaita ilman lahjojakin:-)

Tellu kirjoitti...

Meillä on kans lahjoja aina yritetty vähentää, eikä haittaa yhtään vaan päinvastoin :) Eniten joulussa kyllä ärsyttää ehdottomasti kaikki kaupallinen vouhotus ja hypetys. Totta puhut, ettei tavaroita ostamalla tarvitse todistella, että lähipiiri on tärkeä. :)

PETRA kirjoitti...

mä taas olen sellainen että rakastan ostaa/tehdä kavereille ja läheisille lahjoja, koska tykkään siitä kun he ilahtuvat :) itse en kyllä tarvitse mitään vastalahjaa ja olen kyllä samaa mieltä tuosta kaupallisuudesta, siksi yritänkin värkätä lahjoja usein itse!