maanantai 14. toukokuuta 2012

Äidin päivä

Äitienpäivä starttasi suorastaan mielenkiintoisissa merkeissä. Aamulla etsiskeltiin pitkin kyliä kadonneita kodinavaimia, mutta harmiksemme mokomat ovat luultavasti mennyttä. Ihan vielä ei kannata heittää lusikkaa nurkkaan, ennen sitä täytyy koluta läpi poliisilaitoksen löytötavarat sun muut löytötavaratoimistot, jos joku ihana ihminen olisi avainnipun löydettäväksi kiikuttanut. Seitsemän lukon uudelleen sarjoittaminen ei varmasti ole ilmaista lystiä. Tulee huono olo pelkästä ajatuksestakin. :')

Sunnuntaina vierailtiin meidän molempien äitien luona, kahviteltiin ja lahjottiin pienesti. Äitienpäiviä sun muita kissanristiäisiä meidän perheessä ei ole koskaan sen kummemmin vietetty. Jotenkin mua ahdistaa se, kun kaikista juhlapäivistä on tehty niin mahdottoman kaupallisia. Äideille pitäisi roudata uusia imureita, typerillä kuvilla painatettuja yöasuja, astioita yms tavaraa. En tarkoita sitä etteikö päivänsankaria saisi muistaa, mutta mielessä voisi pitää tärkeämpiäkin asioita kuin jatkuvan materian haalimisen. Vaikka  lahjoja on kivaa antaa ja saada, näin "vanhemmiten" olen alkanut kaivata enemmän yhdessäoloa, koska jokainen meistä asuu eri osoitteissa ja nähtyä tulee tietenkin harvemmin kuin lapsuudenkodissa asuessa. Olen viimeisen vuoden kuluessa tajunnut sen, että elämässä kaikki on niin kovin katoavaista ja siksi läheisten kanssa kannattaisi olla mahdollisimman paljon tekemisissä. Omalle äidilleni vein pinkkejä ruusuja, itse näperrellyn kortin ja kahvipöydässä herkuttelimme leipomuksillani. =)
Mama <3
Mokkapaloja olen aikaisemminkin yrittänyt tehdä useita kertoja, mutta menestystä niiden saralla en ole jostain syystä päässyt niittämään. Milloin ne ovat jääneet raaoiksi tai muuten vain lässähtäneiksi, kokkareisiksi ja muuten vain syömäkelvottomiksi. Tälläkertaa sain käsiini kuitenkin huippuhyvän ohjeen ja pääsimme nauttimaan kerrankin  onnistuneista leivonnaisista. Ihan äitienpäivän kunniaksi. :D Pellillisestä jäi kauheasti jäljelle vielä syötävää, vaikka tuputin äidille siitä osan pakastettavaksi. Makeaa tulee syötyä todella vähän, joten pakkaseen taitavat nuo meille jäljellejääneet päätyä. Yritettiin tyrkyttää mokkiksia myös naapureille, mutta äitienpäivä oli valitettavasti saanut muillekkin aikaiseksi liiallisen sokeriannostuksen. ;D
Äitienpäivä sujui aamun harmillisista tunnelmista huolimatta oikein mukavasti ja aurinkoisissa merkeissä. <3 Tästä on hyvä jatkaa torstaina juhlistettavien 60-vuotissynttärien asun virittelyä. Juhlia varten mulla on aikas kiva mekko jo tuolla kaapissa odottelemassa, mutta pähkäiltävää riittää vielä kenkien, laukun ja muiden asusteiden saralla. Kampaus tulee olemaan luultavasti se tuttu ja turvallinen pidennyksin jatkettu kikkurakasa, jonka lyön täyteen hiuskukkasia. Voisin muuten tehdä postausta eri vaihtoehdoista, jos saisin teiltä apua valinnassa!

Ei kommentteja: