maanantai 5. elokuuta 2013

A niin kuin Alfa

Olin pitkästä aikaa viettämässä viikonloppua Turussa. Viikonloppureissu sattuikin juuri sopivaan saumaan, kun rallien kuhina oli yltymässä huippuunsa täällä. Onhan se kivaa, että tälläinen pienehkö paikkakunta Keski-Suomessa vetää porukkaa ulkomailta asti, mutta nääääh, ei vaan jaksa innostua. Mutta itse Turkuun palatakseni. Ristin sen toisia nenänvarttaan pitkin katsovien ihmisten kaupungiksi. En taida olla tarpeeksi snobimainen muodikas liikkuakseni kaupungilla tai astuakseni yhteenkään hienostuneeseen ravintolaan sisään, sen verran ylimielisen näköistä sakkia havaitsin. Pitää vissiin seuraavaa reissua varten kuorruttautua Vuittonin logoa huutavalla laukulla ja Korsin tusinakellolla, että sulaudun tähän toisia ylenkatsovaan joukkoon paremmin. ;)
Samasta aiheesta vielä hetken pauhatakseni. Blogien välityksellä pääsee urkkimaan kätevästi tuttujen ja tuntemattomienkin elämää eri paikkakunnilla. Paljon huomiota on herättänyt ns. oman elämän kaunistelu: jatkuvaa shoppailua, juhlia ja kaunista pintaa, upeeta ja mahtavaa. Olen havainnut blogeissa säännöllisin väliajoin muutamia "ilmiöitä": vähintään joka toisen bloggaajan ranteessa kiiltävät Michael Korsin kellot & käsikynkässä roikkuvat Hamilton-laukut. Söpöjen Macarons-leivosten hehkutus. Sushi! Alkuvuodesta "fitness"-villitys lähti leviämään kulovalkean tavoin, ja blogien palstatila täyttyy salilla peilin kautta otetuista posekuvista. Kirsikkana kakun päällä.... mua alkaa etoa, kun kommenttiboxeissa onnitellaan esimerkiksi LV-veskan ostanutta tyyliin: "onneksi olkoon uudelle omistajalle perheenlisäyksestä!" Nykypäivänä erilaisten asioiden omistaminen tuntuu olevan niin korostunutta. Ai moi, ootsä se laukun omistaja?

Henkilökohtaisesti luen mieluiten ihan tavallisia blogeja, joissa ei yritetä vääntäytyä mihinkään muottiin. Jotta blogi olisi kiinnostava, se ei mielestäni kaipaa kallista elämäntyyliä. Ollaan aidosti omia itsejämme, eikä esitetä mitään. En pidä omaa elämääni erityisen jännittävänä, mutta en yritä sitä blogia varten ehostaakaan. Teen maltillisesti ostoksia, silloinkin yleensä alennusmyynneistä. Käyn harvoin ravintoiloissa, silloinkin jossain edullisessa. Käyn harvoin juhlimassa. Matkustelen harvoin. Pukeudun siististi, mutta en mitenkään erikoisesti.  Mulla on jumalaton tyvikasvu, kun en raaski mennä kampaajalle. Rusketuskin alkaa karista. Kaikesta huolimatta, olen tyytyväinen elämääni tälläisenä tavallisena tallukkana. :)

Vai miltä se teistä näyttäisi, kun yhtäkkiä alkaisin postata kuvia itsestäni huulet töröllään, hiuspidennykset hulmuten juomassa pikkurilli pystyssä shamppanjaa jostakin muodikkaasta yökerhosta? ;)
Sellaisia lyhykäisiä ajatuksia ne. Lauantai-ilta Turussa huipentui, kun keksittiin lähteä Kupittaan lintupuistoon katselemaan lintusia. Mitäs sitä muutakaan vieraassa kaupungissa tekisi viikonloppuna, haha. :D Päivällä käytiin kuitenkin istuskelemassa jokilaivoilla ja nauttimassa ihanasta auringonpaisteesta, kun kesä meitä vielä hellii.
Viikonloppu meni taas ihan hujauksessa, ja sunnuntaina haikein mielin huristelin bussilla takaisin kotiin maha täynnä kebabbia. Tämän viikon vietän kesälomaa. En oo ihmeempiä suunnitellut, mutta tarkoitus olisi käydä joku ilta katselemassa isän kanssa josko löytyisi marjoja poimittavaksi ja pakastettavaksi. Pitäisi roudata vielä yksi satsi pahvilaatikoita tänne kämpille ja aloittaa raivoisa pakkaaminen. En tiedä mitä tästä muutosta tulee, kun en ole koskaan tässä mittakaavassa itse muuttoa joutunut tekemään. :D Muutamille huonekaluille oon järkännyt jo ostajan. Sohva on merkittävin myyntiin menevä mööpeli, niin eipä tarvii sitä sit uuteen asuntoon kuljettaa. Perjantaina otan taas suunnaksi taas tuon ihanan kamalan Turkkusen viikonlopun ajaksi. :)

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinä + Tara Banks -bloggaaja olette niitä harvoja, jotka eivät ole muuttuneet blogin kautta juurikin tuollaiseksi pintaliitäjäksi mitä itsekin sanoit :D On kiva lukea tavallisten ja mukavien ihmisten höpinöitä :)

Rillu kirjoitti...

Jos tarviit muuttoapua niin täältä pesee ;)

Tellu kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos kommentistasi! Onpa kivaa kuulla, jos olet viihtynyt täällä - ihan tavallisten ja arkisten löpinöiden parissa! :)

Rillu: JOOOJEEEE!!!!! Mitä enemmän sakkia, sen parempi niin saa kaiken nopsaa kärrättyä paikoilleen!

Anonyymi kirjoitti...

Minne muutat? :)

Anonyymi kirjoitti...

Oon niin samaa mieltä tosta Turusta! Pari kertaa oon siellä käyny ja tuntuu ettei missään voi kävellä ku aina katotaa pahasti.

Tellu kirjoitti...

Paremmalle sijainnille, kaupunki ei vaihdu! :)

Tellu kirjoitti...

Joo kato toiset on vaan parempia kuin toiset t: halpa makkara ja markan munkki :D

Anonyymi kirjoitti...

Niin hemmetin totta tuo hehkuttaminen elämästä :DD ja morjesta pöytään, jos ihmisellä on oikeasti varaa niihin LV:n laukkuihin niin sitä monogramia ei yleensä osteta juurikin siksi koska ei halua kuuluttaa kaikille kuinka kallista laukkua kantaa kun se muiden kateelliseksi tekeminen ei ole enää merkityksellistä siinä tilanteessa ;D

Tellu kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit, siskosein!

Reetta // Rae -blogi kirjoitti...

Tosi nätti tuo sun eka kuva :)

Tellu kirjoitti...

Kiitoksia, Reetta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Satunnaisesti luen eri blogeja ja itsekseni hihittelen täällä ruudun ääressä. Meinaan just noita jonkun kalliin merkkilaukun tai -kellon hankkineita. Suu supussa poseerataan sitten tosi onnellisen näköisenä. Minusta nuo tyypit on SÄÄLITTÄVIÄ! Luuleeks ne oikeesti, että muut kadehtii niiden "glamour-elämää"? Ja joo. Tavallisista asioista kertovat blogit on paljon mielenkiintoisempia. Mua ei jaksa tippaakaan kiinnostaa jonkun kallis laukku tai muu vastaava, mut jos ne on onnellisia luullessan niin, ihan kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset, jotka kokevat parisuhteensa uhatuiksi käyttävät myös enemmän rahaa luksustuotteisiin.
- Tunne siitä, että toinen nainen uhkaa parisuhdetta lisää naisten halua näyttää muille, että heillä on sitoutunut kumppani. Kalliit kengät tai laukku näyttäisivät toimivan suojakilven tavoin, tutkija Yajin Wang sanoo.

http://www.iltalehti.fi/muoti/2013072917305277_mu.shtml

On tässä varmaan perää. Yleensä epävarmat ihmiset pönkittävät egoaan kalliilla merkkituotteilla.

Tellu kirjoitti...

Anonyymi 22:28: Onhan se kieltämättä vähän hupaisaa, kun satojen eurojen luksustuotteet (esim LV) keikkuu nykyään niin monen H&M-teinin kädessä. Onko tästä ilmiöstä syyttäminen blogeja ja niiden vääristämää kuvaa todellisuudesta vai mitä ihmettä täällä tapahtuu? ;D

Anonyymi 13:00: Törmäsin itsekin tuohon uutiseen taannoin. Kuulostaa mun korvaan hassulta, että merkkituotteet ja parisuhteen epävakaisuus olisi kytköksissä toisiinsa :P Mutta eipä kyllä tuo epävarman ihmisen egon pönkitys törsäilyllä ihan tuulesta temmattua liene :)