torstai 1. marraskuuta 2012

Paperinarupalleroiset

Mulle iskee aina toisinaan pakottava tarve päästä askartelemaan. Oli kyse sitten itse väsätystä tiilisestä tv-tasosta, verhokoristeista tai tällä kertaa paperinarupalloista. Usein askarrellessa idea on jostain kumman syystä parempi kuin itse toteutus, mutta onneksi niitä onnistuneitakin juttuja syntyy toisinaan. :D  Tässäpä tulee summanmutikkainen ohje tekemiini paperinarupalloihin.
 Hommaan tarvitset:

- Paperinarua! Ostin itse tuollaista vähän leveämpää nauhaa, koska rupesin nuukailemaan melkein 10 euroa maksaneen paperinarurullan kanssa. 0:)

- Liimaa.

- Ilmapalloja. Ostin ensin kuvassa näkyviä vesi-ilmapalloja, mutta totesin ne huonoiksi tähän hommaan. Niiden muoto oli kaukana pyöreästä, joten kävin ostamassa ihan tavallisia ilmapalloja.

- Koristevalosarjan
Sekoitin pakasterasiassa liimaa ja vettä tasaiseksi seokseksi. Törmäsin jossain ohjeeseen, jossa neuvottiin sekoittamaan liimaa ja vettä 1:1 suhteessa. Itse taisin laittaa liimaa liian vähän, mutta ensikerralla olen taas viisaampi. Halutun kokoiseksi puhalletun ilmapallon päälle kieputellaan liimaliemessä huolella kasteltua paperinauhaa ristiinrastiin. Tämän jälkeen kuivunutta liimaa revitään sormista vielä seuraavanakin päivänä. Muistan miten lystiä lapsena oli nyhtää kuivunuta erikeepperiä käsistä, en vain muista miksi se oli niin kivaa :D
Ripottelin paperinauhan päälle valkoista hilettä liiman ollessa vielä märkää. Hopeinen hile olisi näkynyt selvemmin, mutta nyt paremman puutteessa oli tyytyminen tuohon valkoiseen. Jätin tekeleet kuivumaan muovipussin päälle noin vuorokaudeksi ennen seuraavaa vaihetta.
Kun liima oli kuivunut, oli aika poksautella ilmapallot. Ensimmäinen pallero olikin tuhoontuomittu, kuten kuvasta näkyy. :D Paperinauha oli liimaantunut niin tiukasti ilmapallon pintaan kiinni, että ilmapallon tyhjentyessä koko komeus rytistyi sisäänpäin. Se ensimmäisestä yrityksestä. Seuraavissa palloissa tajusin irroitella varovasti paperinarua ilmapallon pinnasta ennen pallon puhkaisua. Posautetun ilmapallon vedin pois sopivankokoisesta rakosesta.
Palleroiseni olisivat olleet pelkiltään aika tylsä näky, joten valosarjaan yhdistettynä niistä tuli aikas kivannäköiset. Työntelin pikkuisia lamppuja pallojen sisälle niiden rakosista ja valmista tuli! Pallot ovat koristeena kukkaruukun juurella pienellä pöydällä. Toinen vaihtoehto olisi sujauttaa ne korkeaan lasimaljakkoon valoineen päivineen. :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Liimaa paremmin toimii ihan tapettiliisteri, jota saa semmosis jauhepakkauksissa :) ei mee myttyyn narut ku pallon poksauttaa ja on muutenki kovempaa tekoa.

Tellu kirjoitti...

Jep, alunperin mun piti saadakin sitä liisteriä jostain isän varaston kätköistä, mutta en tietenkään malttanut odottaa sinne asti :D Se vois olla kyl parempaa tähän tarkoitukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Hei sähän oot tilannut camera ready cosmetics nettikaupasta? Niin muistatko kestikö toimitus miten kauan?? Ite tilailin kans sieltä blascoa.. pikkusen halpaa :D malttamattomana oottelen pakettia....

Tellu kirjoitti...

Joo oon tilannut kerran aikaisemmin sieltä ja tilaan toistekin, kun aika koittaa :) Hmm, muistaakseni posti tuli aika nopeasti, ehkä reilussa viikossa-kahdessa eli suht nopsaa!

Kustiida kirjoitti...

Minä oon laittanu ilmapallon ympärille vielä kelmua niin ei mene narut ryttyyn kun pallon puhkaisee :)

Tellu kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla siis tapettiliisteriä sekä ilmapallon kelmutusta ensikerralla, jos vaikka välttyisi tuhoutuneilta teoksilta :)