tiistai 6. syyskuuta 2011

All I want

Olen varmaan seonnut. Revin yksi päivä kaikki vaatteet ulos kaapista, sulloin ne säilytyslaatikoihin ja nyt ihmettelen lähes tyhjiä hyllyjä. Minussa taitaa monen muun naisihmiisen tapaan piillä vähän sellaista jemmaajan, säilöjän, pimittäjän, hamstraajan ja haalijan vikaa. Säästelen kaupan pieniä läpinäkyviä hedelmäpusseja, kivannäköisiä pahvilaatikoita, ikivanhoja muotilehtiä, reikäisiä paitoja ja ties mitä muuta. Ajatuskin niiden kirpparille raahaamisesta raastaa, mutta se olisi ainoastaan palvelus itselleni. Ei sitä tiedä, jos tuotakin kolme vuotta käyttämättömänä pyörinyttä riepua vielä tarvitsee. Vai mitä tytöt? ;)
Yhyy!
Olen myös kehittynyt huomattavasti mitä vaatteiden shoppailuun tulee. En enää osta jotain väkisin sen takia, että onpas tää nyt halpa. Voi voi, kangas vetää kainalosta oudosti ja toinen hiha on ommeltu 10cm lyhyemmäksi kuin toinen, mutta tää on niiiiiiiiiiiin halpa. Tää on niin halpa ettei haittaa, että se kuitenkin jää käyttämättä. Sehän tuleekin todella halvaksi, kun hamstraa koko ajan kaikkea "halpaa" vain sen hinnan takia, joka todellisuudessa on kaikkea muuta. Olenkin siis keskittynyt oikeasti siihen, mitä tarvitsen. Tai no mietitäänpä hetki tarvitseeko kukaan kymmeniä pareja kenkiä, joka talvi uutta takkia tai kahdetkymmenet eriväriset rintaliivit tai kellon, joka sopii jokaiseen eriväriseen korvakorupariin? Ei helvetissä! :D Ehkä pitäisi tarvitsemisen sijaan puhua kuitenkin haluamisesta. Halu ja tarve kun ovat kaksi eri asiaa.

Keräsin muutamasta nettikaupasta kuvia siitä mitä haluaisin syksyksi ja talveksi. Lista onkin tällä kertaa varsin lyhyt ja ytimekäs. Huiveja ja myssyjä on korit täynnä, eikä niitä tarvii aina ostaa jokaisessa uudessa värissä tai erikseen jokaiseen kynsilakkaan ja luomiväriin mätsääväksi. Kenkiä on parit uudet sekä kasa vanhoja, jotka ovat vielä hyvässä kunnossa ja ajavat asiansa vielä tänäkin talvena.
1. Ruskea tai oikeastaan enemmänkn nutrian värinen pitkähihainen trikoopaita, jonka helmankin tulee olla tarpeeksi pitkä peittämään ainakin puolet pyllystä. Tummanruskeita ja kummallisia beigejä paitoja on kaupoista löytynyt, mutta en mä sellaista kelpuuta.

2. Lyhyt villakangastakki, mutta ei tosin sama kuin tässä H&M:n kuvassa, koska se oli liian lyhyt. Olen käyttänyt tyytyväisenä 3-4 vuotta sitten hankkimaani mustaa Onlyn takkia, joka onkin palvellut minua erinomaisesti kunnes huomasin, että................en enää mahdu kunnolla siihen. :D Kyllä se vieläkin menisi tai meneekin, mutta sen alle ei mahdu mitään paksumpaa paitaa.  Ei kai se toisaalta haittaa, kun ei se mikään kovan pakkasen takki olekaan. Pitää vielä sovitella sitä ja toivoa parasta, koska se on ihan huippuhyvän mallinen ja pituinen. Pieni pesulassa käynti saattaisi myös olla paikallaan vai onko joku uhkarohkea pyöräyttänyt villakangastakkinsa ihan pesukoneessa?

3. vaatimaton toiveeni olisi karvaliivi, joko mustan/harmaan sävyisenä tai ruskeana. Ensimmäinen kiva ja edullinen  liivi löytyi Seppälästä ja siellä se odottelee varattuna huomiseen saakka, että ehdin sitä sovittelemaan.

Mieli tekisi myös jotain mukavan lämmintä neulepaitaa tai- takkia, mutta kivoimmat mallit (kuten tämä allaolevan kuvan GT:n neule) tuntuvat olevan jotain inhottavan tuntuista akryylihuttua, johon en aio koskea tikullakaan. Pitää varmaan opetella neulomaan ja tehdä itse omat paitansa ettei tarvitse aina rasittaa itseään marmattamalla ja valittamalla miten huonosti asiat ovat. ;)
Sellaisia valaistumisia täällä päin. Mitäs houkuttelevia hankintoja muilla on edessä vai onko kenties mitään?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun siivoan vaatekaappia, jokaisen rikkinäisen verkkarin ja ilmaiseksi saadun mainospaidan kohdalla ajattelen että "jos joskus maalataan seiniä tai kun rakennetaan taloa ja rempataan niin silloinhan näitä tarvii" justiisa joo, itekki melkein uskoo :D Onneks viime viikolla otin itseä niskasta kiinni, heitin kaikki turhat ja rumat vaatteet laatikkoon ja johan näyttää kaapit nyt siistiltä kun on ollut pakko ostaa uusia tilalle.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi neuleisiin tungetaan aina akryyliä?
Murrr.....
Kaikki mitä talven varalle olen katsellut ovat sitä kakkaa,ja yhden päivän käytön jälkeen niin nukkainen että :o

Tellu kirjoitti...

Anonyymi: Tekosyitä tuntuu löytyvän aina tilanteeseen kuin tilanteeseen :D Mäkin jemmaan ihan innoissani jotain virttyneitä ikivanhoja toppeja, kun niitä "ei raaski" heittää pois. Vois samantien vaikka kehystää ne ja laittaa seinälle -__-

Anonyymi: Ihmettelen samaa! Ehkä siksi, kun se on niin halpaa ja hysteeriset kuluttajat ostelee niitä sen takia. Akryyli tuntuukin jotenkin niin kummalliselta iholla, hyi! =O