tiistai 20. maaliskuuta 2012

Bataattisoppa

Olen viimeaikoina ollut erityisen innostunut keitoista, kasvissosekeitoista nimittäin. Soppa syntyy varsin vauhdikkaasti keittämällä kasviksia, soseuttamalla ja sulattamalla joukkoon sulatejuustoa. Ruokakermaakaan ei saa unohtaa. Viimeksi tein sosesopan, jossa oli parsaa, porkkanaa, sipulia sekä kukkakaalia. Tällä kertaa tein supernopean porkkana-bataattisosekeiton, joka valmistui noin 30 minuutissa. Soppaan tarvitset:
Valtaisasta bataatista 1/2  ja 3-4 porkkanaa
Sulatejuustoa, itse tykkään tästä pippurimaustetusta. Lisäksi purkki ruokakermaa
VALKOSIPULIA!! Laitoin 3 kynttä, mutta ensikerralla täytyy laittaa ainakin 5 :D<3
Kuivattua chiliä
Keitti oli oikein makoisaa ja kevyttä. Se kelpasi jopa miekkosellekin santsikierroksen verran. Muistakaa muuten varoa sauvasekoittimella survoessanne ettei kuumat keitot lennä päällenne. Se ei tunnu kovinkaan juhlavalta. Vika on tietenkin itse keitossa, ei mitenkään mun raivokkaassa survomistyylissä. :D Myös tässä yksi ilta tein blenderillä mansikkapirtelöä ja jossain välissä keksin jättää laittamatta kantta siihen kannun päälle, kun aloin sekoittamaan. Kuinka ollakkaan, pinkit pirtelöt olivat pitkin keittiön seiniä ja lattioita. Uusi keittiön mattokin sai osansa pirtelösuihkusta. Enpä olisi ikinä uskonut! Aina ei oikein leikkaa...

Taidan yrittää turruttaa itseni kanatortilloilla tai ainakin hakea lohtua niistä, koska pää on ollut vietävän kipeä koko päivän ja kipu tuntuu vain pahenevan. Jos haluatte ilahduttaa, voisitte jaella omia  salaisia soppavinkkejänne! ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

2 nyrkin kokoista punajuurta, 1 iso omena, 1 iso sipuli, 1-2 v-sipulin kynttä, 1 prk smetanaa/creme fraicea/ruokajugurttia, 1 kasvisfondiklöntti, pippuria, suolaa, yrttimaustetta. Keitä punajuuri ja sipulit, lisää omena ja mausteet, kiehauta hetki että omppu pehmenee. Sauvalla sekaisin, smetana sekaan, sekoitus. Soppalautaselle lusikallinen smetanaa tms. ja krutonkeja.
Minttu

Tellu kirjoitti...

Oooh, kuulostaapas hyvältä! Tätä voisikin kokeilla seuraavana keittopäivänä =)

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluut oikaista, niin kattilaan Pirkka punajuurisosepötkylä ja noi muut yllä mainitut ainekset. Erona on se, että pötkylässä on myös perunaa. Eka siis kuullotat sipulit ja omenan pienessä tilkassa rasvaa/vettä/molempia ja sitten lisäät soseen.
Minttu

Tellu kirjoitti...

Taidan turvautua kyllä tuohon valmiiseen soseeseen, pahimmassa laiskuudessa voisi käyttää niitä muitakin soseita. Punajuurta kuoriessa ja keittäessä saan aikaiseksi vaan kaaosta :D