maanantai 26. maaliskuuta 2012

Vaatekaapin uudistusta

Otin vihdoin ja viimein itseäni niskasta kiinni ja tyhjensin kaappini ja kaikenmaailman salaiset kätköt turhista vaatteista. Jotenkin vaatteista varsinkin on niin vaikea luopua, kun muistaa milloin on sen ostanut ja mitä tilaisuutta varten. Poikaystävästä oli suuri apu, jos emmin jonkun rievun kohdalla. Tuomio oli joka kerta musertava ja vaatehyllyt tyhjenivätkin kovalla vauhdilla. Historiallista.

Mulla oli kirppispöytä ekaa kertaa Kortepohjan kirpputori Silinterillä, koska olin kuullut siitä paljon hyvää. Vuokrasin pöydän sekä rekin hintaan 30€/viikko ja vuokran lisäksi ei tarvinnut maksaa provikoita toisin kuin monilla muilla kirputoreilla. Silinteri oli mielestäni yllättävän siisti paikka, myytävä tavara oli suht hyväkuntoista ja mikä tärkeintä.......siellä oli kunnon ilmastointi ja raikasta ilmaa! En oikein pidä kirpputoreista, koska ne ovat yleensä niin tunkkaisia ja ummehtuneita. Ja niissä saattaa törmätä käytettyihin alusvaatteisiin tai muuhun yhtä arveluttavaan tavaraan. :D 
Historiallista oli myös viikossa kertynyt myyntituotto (500€), jota tässä vieläkin suu ymmyrkäisenä ihmettelen. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että myymäni tavara oli pestyä, hartaasti silitettyä ja uudenveroista. Kotiin vietäväksi jäi yksi muovikassillinen sekalaista tavaraa, jotka ajattelin käydä kippaamassa vaikkapa SPR:n vaatekonttiin. Koska rahaa kertyi varsin massiivisesti ja kaappini ammottaa tyhjyyttään (kuten kuvasta näkee), ajattelin shoppailla ja rällätä viikon päästä Tampereella ihan luvan kanssa. Uskon vaatehirmun seuralaiseni olevan oiva apu rahojen tuhlaamisessa eikä meitä pidättele mikään. Nappasin Ginan sivuilta parit kuvat houkuttelevista vaatteista:

Mintunvihreää
Pitsiä
Farkkua?
Tavoitteena on hankkia suht monikäyttöisiä (ja ajattomia) vaatteita, en kuitenkaan halua mitään valloilaan olevaa vaaleansininen-kauluspaita-housujen-sisällä-ja-mummo-vuittoni-kainalossa-lookkia. Vaan jotain kivoja arkivaatteita. Painotus sanalla arki. Joku saattaa tietää, että pinkki on lempiväreistäni ykkönen. Suurin osa pinkeistä paljettioksennusvaatteista saikin kyytiä kirpputorilla ja niiden tilalle haluaisin jotain oikeasti käyttökelpoista. Olisin onnellinen, jos vaatteeni olisivat sävymaailmaltaan suht samanlaisia. On meinaan hankala keksiä puettavaa, kun vaatteita on kaikissa sateenkaaren väreissä ja mikään ei tunnu mätsäävän yhteen. Baariin lähtöön löytyy vaatteita jos jonkinmoisia, mutta niistä ei arkena ole kauheasti iloa. 

Odotan innolla, että pääsen tositoimiin! Odottavan aika tuntuu vain liian pitkältä. Selailen täällä tohkeissani eri liikkeiden nettikauppoja ja laadin ostoslistaa, joten siinä on viikoksi tekemistä.

5 kommenttia:

PETRA kirjoitti...

oh my god, 500e kirpparilta! :D tosi hyvin :) itse olen ollut hämmentynyt jo kun olen pari sataa saanut, mutta kiva et kannatti ;)

Tellu kirjoitti...

Hah joo, olin vähän järkyttynyt miten tuotteliasta siellä oli myydä :D Mullakin edellinen "ennätys" taisi olla parinsadan luokkaa, mikä ei myöskään ole ihan pikkurahoja! ;D

Brittney kirjoitti...

Oioiii kylläpä saitkin sievoisen summan! ---> Heti vaatekaappia täydentämään :D

Nina kirjoitti...

500e morjeees! :D Mut niin se vaan kertyy jostain kumman syystä... Itekkin oon joka kerta ihan järkyttyny ku saan jonkun 200-300 vaikka tuntuu ettei mulla ees ollu kauheesti myytävää....... :D

Tellu kirjoitti...

br: Nojoo, vielä kun osais hankkia jotan fiksuja uusia vaatteita, eikä vaan jotain "yhden illan juttuja" :D

Nina: Näinhän se kertyy, vaikka vaatteet on hinnoiteltu muutamiin euroihin. Pidin kyllä suht korkeita hintoja ja vähän jännitti käykö ne kaupaksi :) Seuraavaa kaappien tyhjennystä odotellessa!