torstai 17. marraskuuta 2011

Punajuurisotku

Koska lenkkeillessä terveellinen olo valtaa mielen, tekee mieli tehdä jotain terveellistä ruokaa. Ette arvaakaan miten joka päivä tekee mieli mäkkärin kananugetteja ja valkosipulidippiä, juustohampuria tai pahimpana kaikesta.......rajoitetun ajan Hesburgerissa voimassaolevaa Arizona-ateriaa. Gosh, se on taivaallista! Taivaallista ei kylläkään ole jatkuva houkutusten vastustelu. :D
T'ällä kertaa kaapissa huuteli kilon pussi punajuurta, joka on hyvää ja halpaa. Taisin tuosta säkistä maksaa 0,79€ eli ei pitäisi olla hinnasta kiinni. Punajuuripaistokseen tarvitsee siis punajuuria, paketin jauhelihaa, sipulia, ruokakermaa sekä kuvasta puuttuvaa juustoraastetta/fetajuustoa. 

Jauheliha ja sipuli paistetaan pannulla ja lisätään pilkottujen punajuurten kanssa voideltuun uunivuokaan. Punajuurten käsittely on varsin sotkuista puuhaa, joten hanskojen hankkiminen ei liene pahitteeksi, jos ei halua kulkea montaa päivää punastunein kämmenin. Punajuuria voi pehmittää keittämällä ennen uunissa paistamista, mutta sekin oli edellisiin kokemuksiin perustuen niin sotkuista, että jätin sen välistä. Tarpeeksi pitkä paistoaika saa luvan korvata keittämisen. Joukkoon sotketaan purkki ruokakermaa, juustoraastetta tai fetaa. Tähän sörsseliin suosittelen niitä tetroissa myytäviä Arlan fetamöhkäleitä, jotka saa murennettua pieneksi muruksi. Mausteina käytin vain suolaa sekä musta- ja valkopippuria.
Ennen uunia ja jälkeen:
Tosiaan, jos intoa riitti punajuurten keittämiseen, riittää uunissakin vähempi aika. Paistoin raakoja punajuuria lähes 1,5h ja paistoaikaa olisi voinut jatkaa vielä jonkin aikaa. On tietenkin makuasia haluaako ruokansa ihan mössönä vai vähän rapeampana. Kuten sanottu, mitä yksinkertaisempaa ruokaa, sitä parempaa se on! Maku voittaa tällä kertaa ruoan ulkonäön. ;)

2 kommenttia:

La Petite Princesse kirjoitti...

Näyttää hyvältä, kiitos vinkistä :)

Tellu kirjoitti...

Kannattaa kyllä kokeilla! Samantyyppisen paistoksen voisi tehdä kanasuikaleista, sipulista, kermasta, fetasta sekä bataatista. Saattais olla aika hyvää <3