keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Tee keskenäs kuule vaan

Askarteluvimma on vallannut herkän mieleni täysin! Huomenna on luvassa trikoopipojen ompelua (joista lisää huomenna), mutta tänään on vielä hyvin aikaa ideoida erästä toista projektia. Keksin, että en haluakaan valmista tv-tasoa vaan teen sen edullisesti itse. Lisäksi tälläistä ei varmaan joka taloudessa ole. En tiedä miltä tämä viritys näyttäisi valmiina, mutta ajatus on todella houkutteleva. Yrittänyttä ei laiteta! :D
Hommaan tarvitaan tiiliä, mieluiten sellaisia reikäisiä. Toivottavasti tiiliä saa ostettua ihan muutamia kappaleita eikä jotain 100kpl lavaa kerralla. Toinen samantyyppinen vaihtoehto tiilien tilalle olisi betoniharkot, mutta ne ovat ehkä liian karskeja tähän tarkoitukseen. Tiilien ärillä ei ole väliä, koska aion maalata ne jokatapauksessa puhtaan valkoiseksi. Maalin päälle voisi sutia myös lakkakerroksen, ettei tiili ala rapistua ja maalikerros murentua pois. 

Lisäksi tarvitaan kaksi valkoista 110cm pitkää hyllylevyä, joita saa halvalla tiedätte-kyllä-mistä. Ensiksi mieluilin korkeakiiltoista valkoista levyä, mutta se on kalliimpaa (17,95€)  kuin "pelkkä" valkoinen levy, jonka saa edulliseen 9,95€ hintaan. Olisin tilannut hyllylevyt Ikeasta netin kautta, mutta toimituskulut näyttävät olevan 19€, jolla saa puljusta vaikka mitä jännää sälää. Tampereen retkeä edelleen odotellessa. Mutta joo, parasta tässä itse tehdyssä jutussa on se, että hyllyvälin korkeutta voi säätää niin paljon kuin haluaa ja saa kaikki rakkineet mahtumaan hyllyyn.

Arvioin tv-tason hinnaksi tulevan alle 30€, joka on puolet siitä himoitsemastani valmiista tuotteesta. Ja jos/kun joskus kyllästyn rakennelmaani, voin heittää tiililä naapurin spurgua ja laittaa hyllylevyt sinne mihin ne kuuluvatkin eli seinälle.

Herätttääkö ideani teissä kauhua vai intoa? :D

4 kommenttia:

Amelia kirjoitti...

INTOA! t. annika joka luulee aina osaavansa tehdä kaikkea!

nyt esim. osaan kyllä tehdä itse rahin -projekti on odottamassa. aion tehdä sen ja todistaa poikaystävälle että KYLLÄ minä olenkin sielultani nikkariannika!

luotan taitoihisi ja odottelen tulosta innolla!

Anonyymi kirjoitti...

INTOA! Olen juuri muuttamassa uuteen kotiin ja yksinkertaisia, edullisia ideoita tarvitsen :)

Henna kirjoitti...

HEi ja sit laitat valmiista tekeleestä kuvan... Täällä yks copycat odottelee innolla ;)

Tellu kirjoitti...

Amelia: täällä esittäytyy toinen, joka luulee omista taidoistaan usein liikoja :D Rahin tekeminen kuulostaa suht haastavalta verrattuna tähän laita-hylly-tiilen-päälleprojektiin. Rahin tekemissä vaaditaan hieman verhoilutaitoja :D

Anonyymi: JEE!:D Edulliset ideat on aina tervetulleita!

Henna: Jeah, mun on varmaan pakko tilata ne, kun polttelee jo liikaa :D Ellen sit onnistu löytämään Jyväskylästä jotain kuka haluis myydä sellaiset, kun muissa kaupoissa noi hyllyt on melko arvokkaita.