tiistai 4. syyskuuta 2012

Goottikynnet

Eilisen kynsitarvikepostauksen julkaistuani nappasin viilan heti käteen ja hinkuttelin vanhat geelit ja neonväriset koristukset pois. Uhkailin tekeväni kynsiin maalauksia uusilla akryyliväreilläni, mutta ne jäävät ensikertaan, koska mieleni perukoilla oli muhinut eräs idea jo pidemmän aikaa.

Syksyn tunnelmaan on hyvä virittäytyä pikimustalla geelillä. Oikeakätisenä onnistuin maalaamaan vasempaan käteen yllätyksekseni ihan näppärät smilelinet, mutta vasemmalla kädellä sohiessa homma meni ihan reisille. Voitte havaita mielestäni yllättävänkin siistin rajauksen tuosta nimettömästä. Koska vasen käsi pilasi koko homman, mustan geelin rajalle oli pakko laittaa hämäykseksi hileitä. Lisäsin kimallusta erikokoisilla hopeisilla glittereillä.  Nuo isot hileet on vaan niin parhaita! Vasempaan nimettömään kasasin kunnon rykelmän hopeisia timsuja ja lopputulos on kerrankin niin mieleinen, ettei näitä tarvitse ruveta heti ehostamaan uudelleen. Nämä tummat kynnet ovat kivaa vaihtelua värioksennuksille:
Testailin näihin kynsiin tilaamaani Vylet Nailsin  high gloss-geeliä. Nimensä mukaisesti se todella kiiltää kauniisti ja olen siitä mielissäni. Mutta voi sitä hajua, kun avasin sen purkin. Herranjestas mikään geeli ei ole koskaan haissut niin järkyttävän pahalta! Pienen empiirisen tutkimuksen tuloksena mulle selvisi, että muidenkin merkkien supergloss-tuotteet haisevat aikamoisen pahalta. Kiiltävien kynsien takia hajua ehkä pitää vain sietää, mutta en ole varma haluanko kiduttaa muita kynsipotilaita sillä helvetillisellä käryllä. Hyi olkoon. Lisäksi kyseinen geeli on todella juoksevaa ja erehdyin laittamaan sitä muutamiin kynsiin pikkusen liikaa. Liian läträämisen takia geeliä näytti valuneen muutamiin sormiin kynsinauhoille ja tiedättehän mitä se tarkoittaa, byyh. :(
Alan tosiaan olla aika tyytyväinen kynsien nykyiseen mittaan. Ne ovat vielä suht lyhkäiset, mutta eivät enää mitkään onnettomat töpökynnet. Saatan kasvattaa niitä vielä pikkaisen pidemmäksi, vaikka eivät ne nytkään ole yhtään pöllömmät. Kesäkuun lopussa irrottelin muoteilla tekemäni hilpeän oranssit juhannuskynnet ja hammasta purren aloitin kasvattamaan omiani. Geelikynsien poisto ei ole ihan niin kova rasti kuin ripsipidennysten poisto, koska kynnet eivät muuta kasvojen ilmettä. Koen pitkien kynsien luovan nakkisormistani siromman vaikutelman. En ole koskaan oikein pitänyt sormistani, (saati hauraista kynsistäni) mutta sulassa sovussa olemme elelleet pian 23 vuotta. :D Parissa kuukaudessa olen päässyt nyt näiden eilen tehtyjen mustien kynsien mittaan. Kasasin tähän vielä kaikki välivaiheet kynsienkasvatusprojektistani:
Heihei juhannuskynnet, olitte niin räikeät!
Karu todellisuus iski vasten kasvoja :D
Jokunen viikko taaksepäin Citydealissa oli tarjouksessa niitä sellaisia valokuvakirjoja, oliko se Ifolorin vai minkä. En voinut olla tarttumatta tarjoukseen, jossa kovakantisen kuvakirjan saa 9 eurolla (!!!!!) Olen koonnut tietokoneelle kansioon kaikkia mahdollisia tekemiäni kynsiä, joiden kuvia aion kirjaan käyttää. Lahjakortti on voimassa marraskuuhun asti, joten tässä on vielä mainiosti aikaa värkkäillä uusia kynsiä kirjan täytteeksi. :)

4 kommenttia:

Henni kirjoitti...

uiii ihana idea toi kirja !! Ja siis ymmärsinkö oikein että geelaat omia kynsiä ilman mitään tippiä ? Vai teetkö muoteilla ?

Tellu kirjoitti...

No joo, aattelin että on kivaa katella kuvia tuotoksista jälkeenpäin ja näyttää muillekin :) Geelaan tosiaan ihan omia kynsiäni, ilman siis tippejä/muotteja. Tarkoitus olisi saada kasvattamalla vielä ihan pikkaisen lisää pituutta kynsiin, tykkään näistä tälläisinä kun ei tarvii kikkailla tipeillä =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, huomasin että kyntesi näyttävät todella paksuilta kärjistä (en tiedä vääristääkö kuva). Paksuin osa kynnestä tulisi olla stressipisteen kohdalla (kun painat kynnen päästä niin se alua mikä kynnellä muuttuu valkoiseksi on stressipisteesi) ja muuten kynnen kuuluisi ohentua loppua kohti. Itse viilaan kynnen oikeaan muotoonsa ennen kuin teen mitään koristeita ja koristeita laitan erittäin kevyellä kädellä. Ohutkin värigeelikerros peittää kun geeli on laadukasta (oma kokemus vain ebay geeleistä ja cesarin laadukkaammista värigeeleistä) ja kynnen kärjestä ei näinollen tarvitse tehdä paksua. Kynnen kuuluisi myös olla reunoilta ohuempi kuin keskeltä kynttä. Valon kuuluisi heijastua kynneltä yhtenä suorana viivana. Polishaholicin blogissa on erinomaisia neuvoja geelikynsien tekoon.

Hyviä hetkiä kynsien parissa,
Kati

Tellu kirjoitti...

Moi ja kiitos vinkeistäsi, vaikka suurin osa olikin sinäänsä tuttuja juttuja! :)

Toisinaan kynnen kärjet ovat paksumpia, toisinaan juurikin ohuempia. Syyllistyn etenkin värigeelin levityksessä paksuihin kerroksiin, jolloin kärjistäkin tulee paksuja. Jatkossa voisi toki kokeilla levitellä ohuempia geelikerroksia vaikka kahdesti, mutta olen usein vähän malttamaton ja haluan kaiken tapahtuvan heti... :D

Näin kotikutoisena kynsien geelailijana ei kaikki rakennekynsien niksit tietystikään ole hallussa ja tekniikassani parannettavaa löytyy varmasti paljonkin. Etenkin ihan itselleni tekemät kynnet saattavat poiketa paljonkin kynsistä, joita muille teen. Muiden kynsiin jaksaa panostaa enemmän :)