lauantai 29. syyskuuta 2012

One stroke-kukkasia

Harjoittelu alkaa tuottaa jo tulosta, nimittäin one stroke-tekniikalla maalattujen kukkien suhteen.  Oon katsellut silmät ristissä youtubesta näitä kukkien maalausvideoita ja ihmetellyt miten helpolta se toisen tekemänä näyttää. Harmi ettei pelkästään katselemalla voi oppia hetkessä tekniikkaa täydellisesti. Löysin vihdoin tähän tekniikkaan sopivat ja tarpeeksi pienet litteät siveltimet (ette ikinä arvaa mistä), joilla homma sujuu ihan kohtuullisesti. Sivellinsetin mukana tuli toki muitakin näppärän kokoisia suteja, joille löytyy myös käyttöä kynsien koristeluun.
Tajusin paperille piirtelyn sijaan ruveta harjoittelemaan maalausta myös kynsitipeille, jotta vähän pienemmät mittasuhteet tulisivat tutuksi. Turvauduin tosin vielä ainakin toistaiseksi suurimpiin tippeihin mitä löysin, mutta jonkin asteista kehitystä se on kai tämäkin. Seuraava askel olkoon pienemmät tipit! Lisää vaan säännöllistä harjoitusta, jotta saa nähdä millaisia koristeluja syntyy vaikkapa puolenvuoden kuluttua. :)
Nämä eivät olleet ihan yhtä onnistuneita kuin nuo ylempien kuvien aikaansaannokset.
Sitten tarvitsisinkin jonkun innokkaan kynnet, joihin voisin tuherrella näitä akryyliväreillä. En usko omiin kynsiin saavani kovinkaan sievää lopputulosta aikaiseksi. Voin vaan kuvitella miten paljon yhteistä on kärpäsen kakalla ja vasemmalla kädellä piirretyssä kukassa. :')
Lopuksi vielä eilisiltaiset kynnet, jotka ovat ehdottomasti villeimmät koskaan tekemäni. Laiteltiin kaverin kanssa taas kynsiä ja lopputulos on jälleen melko hurja! :D Oon ihan fiiliksissä aina, kun saa tehdä kunnon koristeluja ja vähän erikoisempia ratkaisuja. Kynsissä on pohjalla neonkeltainen geeli ja nimettömissä musta geeli. Etusormet koristeltiin mustalla tyllillä ja mustilla timskuilla. Peukku ja keskari puolestaan saivat ylleen leopardipilkkuja.

3 kommenttia:

Maranen kirjoitti...

Vautsi, jaksaisipa itsekin opetella tuota tekniikkaa, kun nuo kukkaset on niin kivoja. Vähänkö makeet noi kynnet, just mun makuun!

Anonyymi kirjoitti...

Ou mai gaad! Jos sulla tulee jo nyt tuon näköisiä kukkasia niin puolen vuoden päästä olet vähintäänkin suomen johtava kynsitaiteilija...

Tellu kirjoitti...

Maranen: Nyt kun on vähän edes sinnepäin ko. tekniikasta kärryillä, niin vaikuttaa suht helpolta! Ja Kiitoksia, kaverikin oli oikein mielissään uusista kynsistä! :D

Anonyymi: Hoho, ainakin unissani! :D