maanantai 22. elokuuta 2011

Lapin mörköjä

En ollut ikinä ennen käynyt Lapissa, joten kokemus oli yllättävän miellyttävä. Luvassa on hirveä määrä kuvia vähän sieltä sun täältä. Alkuun haluan kuitenkin esitellä 60cm x 60cm olevan rakkauteni, joka kaapattiin mukaan Oulusta. Oikeaa kaukorakkautta siis. ;) 
Ajattelin, että menettäisin viimeisimmätkin tajunnan rippeeni keskellä korpea olevassa mökissä, mutta vältyin siltä kohtalolta. Mökkeröisessä oli sähköt, joten sieltä löytyi jääkaappi, töllötin, valot, sähkösauna ja föönikin täten toimi jes! Vettä sinne ei sen sijaan tullut, eikä huussissa kököttäminen säkkipimeässä illalla oikein napannut. Lisäksi siellä istuessa huussikopperon ulkopuolelta kuului pelottavaa rapinaa ja suhinaa. :D  Mökille päästäkseen piti ylittää veneellä vuolas joki ja sain vain istua veneen kyydissä ja mölytä, jos näkyi suuria kiviä pohjassa.
<3
Tupanen.
Maisemat olivat niin sanotusti kohdallaan!
Jaksoin innostua näistä kaikenkarvaisista poroista, vaikka niitä pomppi yllättäen autonkin eteen.  Ihania :D
Käytiin katselemassa huimia näkymiä Levin huipulta.
Kittilästä hurautti rajan yli Norjaan alle parissa tunnissa. Pieneen (ja aika kuolleeseen) Kautokeinon kylään päästyämme käytiin ottamassa huone Thon-hotellista ja suunnistettiin Pikefossenin vesiputoukselle kompuroimaan kivikkoon. Jokunen sydärikin siinä illan hiipiessä tuli, kun sattui astumaan kiven alla piilottelevan sopulin viereen. Oli nimittäin aivan järkyttävä älämölö niin pienestä eläimestä.  Hitto, kun vahingossa menin poistamaan sopuleista kuvaamani videon, se oli aika huvittavaa katsottavaa! :D
Kwaak!
Whiiiiiiiii!!
Mun lapsitaimen! Sain myös koko reissun hienoimman ja isoimman taimenen, mutta siitä on vain huono kuva. ;)
Pepsodentti.
Huone oli varsin mukava, valtaisasta aamupalasta puhumattakaan! 8)
 Koska olimme kunnon turisteja, oli väkisin etsittävä lisää nähtävää, kun kerran Norjassa asti oltiin. Hotellin esitteessä oli mainos Norjan (?) suurimmasta korugalleriasta, joten sinne siis! Myynnissä oli hyvin paljon Kalevala-koruja muistuttavia hopeakoruja. En ollut varma saiko itse koruja kuvata, joten niistä ei ole mitään näyttää. Joukossa oli suht edullisista koruista tuhansien eurojen arvoisiin aarteisiin. Jäi ehkä vähän harmittamaan yhdet tähdenmuotoiset nappikorvikset, mutta niitä on nyt jälkikäteen paha lähteä hakemaan. :D
Loppuviikko meni kalojen perässä rämpiessä ja yleensäkin ulkoilmassa viihtyessä. Säät suosivat meitä kyllä huippuhyvin, sillä alkoi sataa kaatamalla vasta kun lähdimme perjantaina takaisin Jyväskylää kohti. Kotimatkalla kierrettiin Ruotsin Haaparannan kautta ja tehtiin asiaankuuluvia ostoksia. Käytiin äkkiä Ikeassa ja muissa sen yhteydessä olevissa kaupoissa. Näin jännittävää oli lähteä takaisin kotiin:
Sellainen reissu se. Lappiin on lähdettävä ehdottomasti uudelleenkin jahka sopiva sauma sattuu. On niin kätevää ettei tarvitse vuokrata erikseen kalliita mökkejä, kun siellä odottelee mökki jo milloin vain valmiina!

Ei kommentteja: