sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pihaporoksi

Tänään koittaa pitkällinen ajomatka kohti Laplandia, tarkemmin sanottuna kohti Kittilää poikaystävän möksälle keskelle ei mitään. Kartta näyttää Kittilän sijaitsevan Suomineidon kainalossa. Enpä ole koskaan ennen noilla leveysasteilla käynytkään, joten odotan jännityksellä mitä tuleman pitää! Eniten tässä vaiheessa kauhistuttaa tuo yli 700 kilometrin ajomatka, mutta kaipa siitä selvitään, onhan meitä kaksi ajokykyistä ihmistä matkassa. Ja kylmälaukku täynnä herkkuja. ;)



Reittimme kulkee Lapissa samoilun lisäksi Ruotsiin Haaparantaan ostoksille sekä Norjaan Pikefosseniin, jonne mökiltä ajaa 3-4 tuntia. Siellä majoitumme yhdeksi yöksi hotelliin ja pääsemme silmäilemään lähellä sijaitsevaa vesiputoista sekä kuulemma komeita vuonomaisemia. Jeeee!

Alkuviikolla tein reissua varten hieman hankintoja, koska asiaankuuluvia ulkoiluvarusteita minulla ei entuudestaan ollut. Siellä kivikossa tuskin korkkareilla olisi pitkälle pötkitty. Onneksi Sokoksella oli vielä mukavat alennusmyynnit ja sieltä löysin Torstain tuulitakin sekä Salomonin kengät suht inhimilliseen hintaan. Tarjolla oli pinkkejä asuja vain jäätävin normaalihinnoin, joten oli tyydyttävä seuraavaksi miellyttävimpään vaihtoehtoon. Ehkä nämä sinisetkään ei niin pahat ole.

Kunnon sadeasukin oli vielä hankittava, jos siellä sattuisi vaikka ropsimaan vettä. Sateenvarjon ja kumppareiden kanssa lompsiminen saattaisi olla hieman työlästä. Näissä takki+housut seteissä oli kaksi värivaihtoehtoa, kirkkaanpunainen ja sininen. Hmph. Olisi pitänyt kiskasta tähän kuvaan neljän tuulen hattu päähän kruunaamaan kokonaisuuden. Onneksi pakkasin sen mukaan laukkuun!
Näillä suunnitelmilla vedetään ensiviikko, joka onkin kesän ainut lomaviikko tähän mennessä! Minusta kuullaan taas viikon päästä, jollei mökin pihamaalla viihtynyt ehta susihukka ei ole minua popsinut parempiin suihin. Pääsen punainen takki päällä oikein punahilkkamaiseen tunnelmaan. :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hihi, mulla on toi Torstain takki pinkkinä<3 ;)

Tellu kirjoitti...

Lucky you! ;)