tiistai 29. marraskuuta 2011

Oodi ruoalle

Ruoanlaitto on vähän kaksipiippuinen juttu. Kiukkuisena töistä tullessa on enemmän kuin suotavaa saada jotain valonnopeudella valmistuvaa safkaa, kun hermot eivät riitä useamman lajikkeen keittämiseen, ruskistamiseen ja uunissa paistamiseen. Toisaalta ruokaa on mukavaa laittaa alusta asti, eikä pupeltaa mitään oksettavasti hampaissa rutisevia eineslihapullia tai jotain pakkasaltaasta ongittua. Jos vastuun ruoanlaitosta töiden jälkeen (tai oikeastaan milloin vain) jättää miehelle, on luvassa 99% varmuudella taidonnäyte eli jauheliha-makaronimössö. Mössö on enemmän kuin kuvaava sana, sillä makaronin sekaan sotketaan tai muussataan juustoa, kermaa, jauhelihaa ja mausteita, jos kokki ylipäätään muistaa niiden olemassaolon. Mieskokki ei jaksa sekoittaa mössöä kunnolla ja juusto pakkautuu yhdeksi suureksi sulamattomaksi klimpiksi, joka yleensä joutuu minun lautaselleni. Täytyypä joskus ottaa kuva tästä silmää hivelevästä lajista. :D

Lauantaina yritin tehdä ruokaa, joka maistuisi jopa krapulaiselle miehellekin. Pizzaa on nykyään liian helppoa tilata netistä, kun sen voi maksaakin verkkopankin kautta. Ei sitä kuitenkaan kovin montaa kertaa viikossa kehtaa syödä, vaikka katkarapu-kinkku-sipuli-valkospilu (just näin:D)-ananas-pizza onkin aika makoisaa. Lopulta väkersin hiki hatussa yli tunnin jauhelihapihvejä, valkosipulilla maustettuja lohkoperunoita ja kastiketta. Jauhelihapihvit tai pullat kannattaa ehdottomasti paistaa pannulla. Uunissa ne paistuvat toki mukavan vaivattomasti, mutta maku ei ole saman veroinen kuin pannulla kypsennettynä.  OLI LIIAN HYVÄÄ!
Tänään taistelin nälkäkiukkua vastaan ja paistoin täytettyjä paprikoita. Meinasin tehdä näiden lisäksi myös täytettyjä tomaatteja, mutta liika on liikaa. ;) Täytteeksi keitin hitusen kokojyväriisiä, paistoin tomaattia, sipulia sekä jauhelihaa. Mausteita työnnän joka ruokaan useampaa sorttia reilulla kädellä ja niiden lisäksi olen erittäin ihastunut sweet chili-kastikkeeseen. Keitin putsattuja paprikoita muutaman minuutin, että ne pehmenisivät sopivasti, koska uunissa paistamalla ne eivät viimekerralla pehmenneet tarpeeksi. Sitten sekoittelin riisit, juustoraasteen ja jauhelihat sekaisin ja täytin seoksella paprikat. Päälle vielä ripaus juustoraastetta ja koko komeus sai olla uunissa viitisentoista minuuttia.
Vihanneslokerossa odottelee kohtaloaan keräkaali sekä bataatti. Kaalilaatikko on kyllä sellainen ruoka, johon ei kyllästy niin millään. Yleensä uudelleen lämmitetty ruoka ei ole kovinkaan kummoista seuraavana päivänä, mutta kaalilaatikko vain paranee pannulla voissa paistettuna. Erinomaisesti kanan kanssa sopivasta bataatti-porkkanapaistoksesta puhumattakaan! AAAAAH! 

Mihinkäs pikaisesti valmistuviin ruokiin turvaudutte pahimman nälän yllättäessä? ;)

4 kommenttia:

Rillu kirjoitti...

kaurapuuro ja paistetut kananmunat on ihan ehdoton, jos on kauhea nälkä ja kiire! ja molemmat on vielä ihan sikahyviä 0:)

Tellu kirjoitti...

Kaurapuuroon en ota kantaa, mutta kananmunat on kyllä hyvvvvääääää! Vielä jos jaksaa tehdä oikein munakkaan :D

Elisa LPP kirjoitti...

Sosekeitto on tosi nopsa, varsinkin jos sen tekee pakastevihanneksista :) Menee max 10min.

Usein kyllä kiukkunälkä on niin paha, että se vaatii jonkinsortin lihaa. Silloin esim broiskupasta creme bonjour kastikkeella.

Tellu kirjoitti...

Kiukkunälkä vaatii kyllä tosiaan ehdottomasti lihaa talttuakseen, se ei kevyillä eväillä asetu :D Kasvissosekeitosta tuli mieleen, että täytyy joskus tehdä soppa kukkalaalista tai parsasta!

Teen monesti myös suht nopeasti (20-30min?) valmistuvaa wokkia kanasuikaleista ja pakastetuista wokkivihanneksista. Sekaan tilkka kermaa+mausteet ja samalla keittää vaikkaa nuudeleita <3