keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kiivin kosto

Miksi oi miksi juhannus oli niin lyhyt ja aika meni niin nopeasti? Oli silti niin parasta. Lähdin torstaina Lappeenrantaan ja tulin takaisin tänne Helsinkiin sunnuntaina. Se tunne oli vaan niin mahtava, kun näki poikaystävän juna-asemalla yli kuukauden jälkeen. Huhhuh, olen herkistynyt ihan liian paljon, ei ole hyväksi tällainen.

Tuli kyllä viikonloppuna syötyä ja juotua ihan hyvin. Pitkästä aikaa jomotti päätä seuraavana aamuna :D Perjantaina päädyttiin yön pikkutunneilla vielä Lappeenrannan GM:ään veivaamaan moottorisahaa tanssilattialle. Olen kyllä kovasti aina ollut sitä vastaan, ettei juhannusta vietetä baarissa. Mutta kun porukalla lähdettiin, niin mikäs siinä sitten. Baareilun jälkeen jatkoin vielä ankaraa saunomista, kuten kunnon juhannukseen kuuluu. Poikaystävä veteli sillä välin sikeitä.

Vaikken siis saanutkaan perinteistä mökkijuhannusta, oli niin pirun hauskaa, että oksat pois :D Oli vähän haikeaa palata tänne Helsinkiin, se ikävä iski vasta perillä ja porasin koko matkan kävellessäni asemalta tänne kämpille, voevoe :')

Onneksi tässä on tullut nyt monia pieniä, ja vähän suurempiakin ilonaiheita, joita odotella. Äiti tulee viikonloppuna käymään täällä ja poikaystäväkin tulee viikon päästä. Sain tänään myös kuulla maailman parhaan uutisen, josta olen vieläkin todella häkeltynyt. Mutta siitä ehkä lisää ajallaan! ;)

Tämä päivä on mennyt aurinkoa ottaessa ja kirpparikierroksella kämppiksen kanssa. En päässyt tänään töihin hurjien yöllisten vatsakramppien takia. Mietin, että onkohan mahdollista olla kiiville allerginen? Kun olen joskus syönyt kiiviä, niin kurkussa on vähän poltellut, muttei mitään "sen kummempaa".

Söin siis eilen juoksulenkin jälkeen rahkaa, johon sekoitin yhden kiivin ja hunajaa. Lähes heti syömisen jälkeen tuli tosi huono olo ja menin vain nukkumaan, kun ajattelin, että sillähän se lähtee. Enpähän nukkunut yöllä silmällistäkään, kun alavatsa oli niin tulessa. Aamuyöllä sitten ryntäsin vihdoin vessaan oksentamaan, hyi. Paha olo jatkui varmaan puoleen päivään asti, kunnes helpotti. Onkohan edes mahdollista, että saisin jostain kiivistä näin voimakkaan reaktion? En keksi mitään muutakaan, mistä olisin voinut saada pahan olon ihan yhtäkkiä.

Siellä vielä yksi kauhukiivi odottelee ottajaansa, en tiedä haluanko kokeilla, johtuiko se siitä. Oletettavasti selviän huomenna töihin, jos vain jätän sen rauhaan.

Nyt nukkumaan, hyvää yötä!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yleisimpiä allergiaa aiheuttavia hedelmiä ovat kiivi, omena, päärynä, kirsikka, persikka, sitrushedelmät ja aprikoosi. Vihanneksista allergisia reaktioita aiheuttavat mm. pinaatti, tomaatti, persilja, palsternakka ja selleri.

http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640/Page.aspx?id=1048136

Kyllähän kasvikset aiheuttaa erilaisia allergisia reaktioita. Luepas tästä linkistä.

heh; vai että kiivin kosto ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sä sanoit että sulla oli vatsakramppeja.

ks. «Anafylaktinen reaktio (äkillinen yliherkkyysreaktio)»6), jossa iholle nousee äkillisesti laaja nokkosihottuma, vatsassa on kramppeja ja verenpaine laskee. Sellainen voi tulla tuntien kuluttua siitä, kun allergiaa aiheuttavaa ruokaa on syöty. Sellaisessa tapauksessa ruoka-allergian mahdollisuutta ei aina tule ajatelleeksi. Myös selleristä, kiivistä ja mausteista on kuvattu anafylaktisia reaktioita, mutta niissä ei ole ollut mukana ruumiillista rasitusta.

Mä laitan tohon linkinkin josta toi on copypastettu:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00482#s1

Parempi ois kun et enää söis kiiviä ettei tuu pahempia oireita.

sanna kirjoitti...

kivan näköinen tuo musta lyhyt nahkatakki sinulla tuossa yhdessä kuvassa :) just sellanen mitä oon ettiny! :D

Rillu kirjoitti...

Anonyymi: outoa silti että oireet on yhtäkkiä noin rajuja, huh :p

Anonyymi: luulen kanssa että parempi jättää syömättä, vaikka ne niin hyviä onkin :D

sanna: ah kiitos! se on kokonaan ihan polyesteria vaikka nahkatakilta näyttääkin, huijausta ;)

Anonyymi kirjoitti...

heh. katoin tuota sun biksukuvaa: sulla on litteä (olematon) vatsa, mutta melko komea hauis!! kovasti oot treenannu!

Anonyymi kirjoitti...

mulla on komeempi hauis!

T. jurko

Rillu kirjoitti...

Anonyymi: ohh tack <3 nyt on treenit kyllä jääneet vähemmälle ajanpuutteen vuoksi mutta elokuussa sitten taas! ;)

jurko: sä oot niin leija! da dam di daa