lauantai 13. elokuuta 2011

Häitä kohta juhlitaan!

Virittelen tässä viimehetkillä itseäni tämän iltaisiin ystäväisten häihin, joita olen odottanut suurella innolla ja jännityksellä siitä asti, kun kutsu kolahti postilaatikkoon. Meillä on niin pieni suku, että häitä on todella harvakseltaan, joten on mukavaa päästä edes silloin tällöin osallistumaan näin mukaviin juhliin. Keskittymistäni tällä hetkellä heikentää naamaa kiristävä kasvonaamio, mutta mitäs tuosta. Värjäsin eilen omatoimisesti hiuksenikin, vaikka yleensä se on tuon turjakkeen hommaa. Sotkin sitten naamani ja käsivarteni ihan kiitettävästi mustaksi ja yritän paksulla rasvalla saada väritahroja liukenemaan. Onneksi kikka toimii, niin en näytä ihan niiiin tärähtäneeltä häähumussa.
Naisilla on outo pakkomielle hankkia jokaisiin juhliin uusi mekko. Miehillä on niin paljon helpompaa, kun voi vetää vain sen saman vanhan puvun ylle. Jos oikein ronskiksi heittäytyy, voi hankkia vaikka uuden krakan tai jopa kauluspaidan sen vanhan hiestä kellertyneen tilalle. No hankinpa uuden mekon myös minäkin, vaikka vanhatkin olisivat kai tarkemmin ajatellen kelvanneet paremmin kuin hyvin. Uusissa vaatteissa tulee jotenkin juhlavampi olo vai mitä! En kerennyt kuvata tätä somaa aitoa silkkiä olevaa mekkoa päälläni, mutta eiköhän siitä vielä illan aikana fotot saada napattua.
Sullon itseni siis vaaleaan beigeen pitsikoristeiseen mekkoon, jonka asustan yllättäen mustilla kiilakoroilla, mustalla Muumimamma-laukulla sekä pienillä hopeisilla koruilla. Vihaan sukkahousujen käyttöä, mutta kaipa ne on jalkaan ahdettava ihan muiden vieraiden vuoksi. Hiuksilleni tuskin teen mitään erikoista, sillä ne ovat niin lyhyet. Tai minä olen niin perhanan avuton. Jospa kuitenkin saisin ujutettua sekaan vaikka kukkapinnin näin juhlan kunniaksi!
Täytyy muistaa pakata kirkkoa varten laukku täyteen nenäliinoja, koska olen satavarma, että poraan ihan täysiä siellä hääseremonian edetessä. Hävettää jo valmiiksi! Lapsena aina ihmettelin, kun äiti tihrusti itkua häissä, mutta näin "vanhemmiten" olen alkanut ymmärtää asiaa hieman paremmin. Itkuharjoitukset hääohjelmien avulla eivät ole menneet hukkaan. Onkos täällä muita itkupillejä? :D

7 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Mä itken aina häissä siinä vaiheessa kun hääpari astelee alttarille!! Se on niin hirveää kun sukulaisetkin itkee hillitysti ja ite vollottaa aivan kunnolla :D Ite yritän aina väkisin alkaa vaan hymyillä, niin se loppuu ees vähän nopeammin.

IIIIIIIIIIIIIIIIDA kirjoitti...

yhyhyh mää oon vakaasti sitä mieltä että e-pillerit on pilannu mut hormonipöllyillään koska en voi välttyä satuhäitäkään katsomalla itkusta! (paitsi jos hääpari on aivan vitun tyhmä :D) aloin viime hautajaisissakin pillittämään sillä sekunnilla kun suru-urkumusiikki pärähti soimaan ja siitä ei tullu loppua.

Rillu kirjoitti...

mä kanssa luulen että pillerit on sekottanu mun pienen mielen ihan totaalisesti... poraan vissiin kaikesta mikä on vähänkin liikuttavaa :p byhyy

Anonyymi kirjoitti...

hei, tellu ! saanen kysyä, missä käyt laitattamassa ripsesi? itse oon muuttanut muualta tänne ja kävin eräässä paikassa teetättämässä huollon.. ja ei, en ollu ollenkaan tyytyväinen. en saa koskaan tarpeeksi pitkiä ja tuuheita räpsyjä, vaikka kuinka sanon, ettei tarvi olla luonnolliset ja saa näkyä.. huoh. mutta oon kattonu, et sullon ainaki kunnon megaräpsyttimet olleet..? :)

Tellu kirjoitti...

Ninni: mullaki huuli alko väpättää kun morsian astui sisään ja sitäkin itketti :D mut sit yritin tota väkisinhymyilyä niin selvisin tilanteesta!

IIIIIIIIIIIIIIIIDA: satuhäät on best! Hautajaiset on ilmapiiriltään vähän eri kastia kuin häät, joten mullakin alkais kauhee tulva. Itkettää nimittäin elokuvat yms ohjelmat, jossa joku menehtyy 0:) yhyyyyyy!!!!

Rillu: ei oo meillä naisilla helppoa :D

Anonyymi: Hei vain! Käyn Kauneuskeskus Essissä sellaisella tyttösellä kuin Sanna, eli sinne vaan. Huolto maksaa sen 48€ joka kerta riippumatta kuin monta viikkoa ripset on päässä olleet tai kuin kauan huolto kestää. Samaan hintaan saa timanttikoristeita halutessaan <3 Sinne oon pari kaveriakin "ohjannut" ja hekin on ollut tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Kaikki laittajat on vähän erilaisia; yksi kerran väitti tiukasti ettei pitkät ja tuuheat ripset kestäisi mun silmissä. Huhhei tulipas pitkä vastaus! :D

Minna - Carefree Casualness kirjoitti...

Oi onpa magee laukku! Mä oon ihan kauhee pillittämään häissä ja melkee missä vaan missä on jotain herkempää meininkiä. Vihaan sitä! :D

Tellu kirjoitti...

Kiitos! Itkeminen on vapauttavaa! :DD