perjantai 20. tammikuuta 2012

Gambia osa 3

Koska armas poikaystäväni halusi niiiiiiiiiiiiiiiin kovasti kalastamaan, hieroimme kauppaa veneretkestä Gambia-joelle. Taisimme aiheuttaa hieman kärhämää tekemällä retkiä kenen kanssa halusimme, tällä kertaa käytimme rannan leppoisimman mehumiehen Alexin retkipalveluita. Kovin moni paikallisista ei tainnut tajuta samaa asiaa kuin herra Alex eli bisnes on bisnestä, tämä on meidän lomamme, rahoista puhumattakaan. Erään retken jälkeen yhden pariskunnan itselleen valikoinut bumsteri rupesi avautumaan heille, että tämä pariskunta ei saisi tehdä retkiä tasan kenenkään muun kanssa kuin hänen.  Lisäksi sama tyyppi soitteli silloin meidän kanssa olleelle kaverilleen, että ovatkos nämä suomalaiset hänen kanssaan ja mistä syystä. Se oli jo aika pelottavaa. Porukkaa on oikeasti joka lähtöön, sen sai todella huomata. Ja näiden rasittavien kaverien kanssa sai aina inttämällä inttää ja älähtää ennen kuin he uskoivat, että haluaa olla rauhassa. :P
Sain välillä päälle jotain muutakin kuin punaisen t-paidan ;D
Pelikaani!!!
Frogfish, joka nimensä mukaisesti kurnutti :D
Tiger fish
Kalamiehen pettymykseksi saalis ei ollut kovin kummoinen. Tarttui koukkuun sentään muutama kivanvärinen akvaariokala ja kurnuttava Frogfish. Meillä oli kaksikerroksinen vene ja naiset saivat paistatella rauhassa auringossa veneen katolla. Saimme retken taas huomattavasti halvemmilta kuin muilta retkenjärjestäjiltä, joten sen piikkiin oli laitettava myös risteilyn aikana hajonnut perämoottori. Onneksi moottori hajosi vasta loppumatkasta ja meidät hinattiin toisella paatilla takaisin satamaan. :D
Jaakko-Petra <33
Viikon paras ravintolalöydös oli paikka, jostai sai muutamalla eurolla taivaallisen hyvää chicken currya, jota mutustelin onnessani useampana päivänä. Täytyy sanoa vielä sen verran, että Suomessa en missään ravintolassa ole saanut noin hyvää ruokaa! Harmikseni en nyt saa ravintolan nimeä mieleeni, mutta sinne päästäkseen oli kuljettava pikkuisen kauemmas hotellialueelta Cape Point Roadia pitkin pienelle liikennetympyrälle saakka, josta käännytään vasemmalle.
Kaveria kutkutti
Käväisimme vielä läheisillä kalamarkkinoilla katselemassa kunnnon vonkaleita, koska päivällä ollut retki ei tuottanut kalastajalle tarpeeksi mielihyvää. Tarjolla oli tonnikalaa, barracudaa, pallokaloja ja vaikka jos jonkinlaista kiduksellista. Kuvassa on ehkä rumin kala koskaan, en vain tiedä sen nimeä. En haluaisi tulla noiden hampaiden puraisemaksi.
Hotellialueella on tarjolla lähinnä vain ravintoloita sekä pieniä kojusia, joissa myydään koruja, puuesineitä sekä batiikkia. Lähdimme huippumukavan suomalaispariskunnan kanssa taksilla hieman kauemmaksi tältä alueelta uusien ulottuvuuksien toivossa.

Mitä takseihin tulee, matkan hinta tulee sopia jo ennen taksiin astumista ettei tule epäselvyyksiä asiasta. Tarjolla on kahdenlaisia takseja: vihreitä ja keltaisia. Vihreät on suunnattu turisteille ja ovat tietenkin kalliimpia kuin paikallisten käyttämät keltaiset taksit. Keltaisia takseja mekin käytettiin, vaikka kyyti olikin joskus aika hurjaa ja autot olivat aikamoisia romukasoja. Kallein taksimatka suuntaansa maksoi 100D eli alle 3€ ja matkustimme muistaakseni 15-20min. Taksihinnoistakin voi tingata jonkin verran, mutta liian halvalla kukaan ei tietenkään ala ketään kuljettamaan.

Ostoksia ei tullut sillä reissulla tehtyä, mutta nälissämme eksyimme varmaan Bakaun kalleimpaan ravintolaan. Kyseessä oli brittiläisen pariskunnan omistama intialainen ravintola, jossa hinnat olivat lähes samaa tasoa kuin Suomessa. Mutta voi kuulkaa, ruoka oli taivaallisen hyvää ja se on jaetulla ykkössijalla edellispostauksen chicken curryn kanssa. <3
Alkupaloja
Meitsin alkupalana oli friteeratussa taikinanyytissä olevia kasviksia
Rapuja kookos-currykastikkeessa
Nyt en saa enää noita ruokia mielestäni. Nälkäisissä tunnelmissa jääkäämme odottelemaan postauksia Senegalin eläinpuistosta sekä ostosteluista. Hyvää viikonloppua!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi päätitte lähteä juuri Gambinaan reissuun? =)

Tellu kirjoitti...

Kiinnostaa nähdä miten erilaisia paikkoja maailmassa oikein onkaan ja lisäksi Afrikka maana kiinnostaa minua ainakin erittäin paljon, joten toivottavasti sinne käy vielä tieni. Näin lyhyesti kerrottuna =)

Emilia kirjoitti...

hei mites toi syömpäpuoli, tuliko maha kipeeks kertaakaan?

Emilia kirjoitti...

syömäpuoli..........

Anonyymi kirjoitti...

Afrikkahan on maanOSA.

Henna kirjoitti...

Hei muuten, ihan näin tuli vaan mieleen, että miten sun ripsipidennykset pysyi tolla reissulla?? Kun on kuumaa, kosteaa jne... Oon kuullut vähän huonoja kokemuksia muilta etelänmatkalaisilta!

Tellu kirjoitti...

Emilia: Ei ollut mahakipuja yms mutta Suomeen tultua viikko meni vessatellessa :D Mikä lie iskenyt! Muistaa vaan läträtä käsidesillä ja netistä löytyy suosituksia mitä ruokia kannattaa välttää.

Anonyymi: Pahoittelen virhettäni senkin viisastelija :)

Henna: Jossain vaiheessa ripset näytti aika pahalta tosiaan hikoilun ja aurinkorasvojen + jeeppikyytien takia, eli kyllä nuo jonkin verran niiden kuntoon vaikuttaa. Huoltoa pitää aikaistaa korkeintaan viikolla, että ei paha kuitenkaan :) Oon kuullut, että kesällä ihan kotimaassakin ripsipidennykset pysyy huonommin.