keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Supernysä

Rakkaat kynsi-ihmiset, tarvitsen hieman apuanne. Muhun on iskenyt taas kynsimasennus kaamosmasennuksen lisäksi. Masennus johtaa juurensa liian nopeasti ilmaantuviin kynsien reunoihin, joita saa olla korjailemassa parhaimmillaan jo viikon jälkeen kynsien laitosta. Se on aika tylsää se!  Ensimmäisenä ilmaantumaan alkavat kynnet, jotka saavat eniten runtua eli etusormi ja keskari. Kynsimasennuksen johdosta tein geelauksen vain omiin supernysiin kynsiini, jotta ne eivät lohkeilisi ja repeilisi niin mahdottoman paljon. Nysät on nysät, mutta näyttävät mielestäni näin paljon kivemmilta:
Lieneekö vika maailman halvimmissa yksivaihe-geeleissäni vai minussa, senkun tietäisi. Olen harkinnut vakavasti uusien geelien hankkimista ja olisin oikein iloinen, jos joku osaisi vinkkaista edullisesta hinta-laatusuhteeltaan hyvästä geelistä kotikäyttöön. Geelimerkkejä tuntuu olevan yhtä paljon kuin kaloja meressä, samoin kuin kokemuksia niistä. Melkoista hakuammuntaa siis.
Mitä tekniikkaani tulee, vika on todenäköisesti siinäkin. Viilailen kevyesti kynnen pinnan karheaksi ettei siihen jää sileää ja kiiltävää pintaa. Tämän jälkeen olen yleensä pessyt käteni vedellä, että pölyt lähtevät. Luulen, että menen vikaan tässä vaiheessa, koska en harjaa kynsipölyä pois? Nyt kun oikein yritän ajatella, voi olla että kynsi jää hieman kosteaksi varsinkin kynsinauhojen läheltä ja geeli ei sen takia kiinnity kynteen kunnolla. Käytössäni on myös primer-neste, jota käytän ennen geelin levitystä.

AAARGH! :D

15 kommenttia:

Annika kirjoitti...

moikka!

mä en oo mikään kynsimestari, mutta monet kaverit tekee kynsiä ja itellä on monet kerrat ollu.

ilmaantumista auttaa jos putsaat viilaamisen jälkeen kynne cleanerilla. ja sen lisäksi pidät todella tarkasti huolen siitä, että geeliä levittäessä kynnen ja kynsinauhan väliin (kaikilta reunoila siis) jää n. 1mm väliä! geeli ei saa osua ihoo, muuten se alkaa ilmaantumaan. en oikeestaan tiiä kummempaa syytä tähän, mutta mun sisko on tehny mulle kynnet ja aina painotan sille että varo reunoja ja hyvin on pysyny!

muita vinkkejä mä en osaa sanoa, toivottavasti oli apua :)

M kirjoitti...

joo muista jättää se 1mm väliä, ettei se geeli osu siihen ihoon, muuten se just alkaa ilmaantumaan. Äläkä pese vedellä kynsiäs koska niiden olis hyvä olla kuivat kun sä laitat niihin geeliä. Käytä sekä geelinpohjustus nestetta ja sen jälkeen primeriä.

Tellu kirjoitti...

Amelia: Kiitos vinkeistä! Enpäs olekaan tajunnut jättää sivuille kynsinauhojen viereen tuota väliä samalla tavalla kuin "kynnen keskelle" kynsinauhojen eteen yritän aina jättää. Joskus toki vähän lipsuu :D

Mirelle Mäntykivi: Kiitoksia kovasti sullekin neuvoista! Käsien pesu saa luvan loppua, toivottavasti sekin auttaisi asiaa =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa. Ite menetin hermoni geeleihin totaalisesti ja jätin ne pois kokonaan. Omat kynnet sain kasvamaan tällä tökötillä: Thuya Hardener kynnenkovettaja. Ja mun oma kynsi on niin pehmeä, että sen saa taipumaan keveästi, jos vain vähän painaa vaikka pöytää vasten. Eipä taivu enään :) Ihan vinkkinä jos geelit kyllästyttää. Toki mulla on myös aina lakkaukset kynsissä, joten sekin varmaan vaikuttaa kynnen vahvuuteen.
-nn

Tellu kirjoitti...

Hipshei! Mistäs tuota mainitsemaasi tököttiä voi hankkia, jos joskus näihin geelimömmöihin kyllästyn? =) Mulla on omat kynnet olleet ihan aina juuri tuollaiset kuin omiasi kuvailit, pehmeät ja ennenkaikkea helposti lohkeilevat/repeilevät/katkeilevat ja ties mitä =D

PETRA kirjoitti...

ekassa kommentissa tulikin jo asiat joita halusin myös sanoa eli varo reunoja! :D ja sulla kyllä varmaan on se cleaner-puhdistusaine, ettei tarvitse käsiä pestä pölystä vaan pyyhkii sillä? hyvä että primer ainakin löytyy! ja suosittelen cesarsshopin geenejä, ovat kyllä hintavia, maybe 20e purki mutta TODELLA riittoisia, ainakin itselläni ja mahtavia käytössä. jos päädyt cesarsilta tilaamaan niin suosittelen ainakin camouflage - geeliä joka on sellaista oman kynnen vaaleanpunaisen väristä ja peittävää, sillä voi peittää mahdolliset oman kynnen virheet :)

Tellu kirjoitti...

Juu täytyy enskerralla pyyhkäistä cleanserilla vesipesun sijaan. =) Kattelen just noita Ceasarsin geelejä, mutta missään ei ilmene että riittääkö pelkästään esim tuo jäykkä "millenium-geeli" ajatuksena, että tekis vaan yhdellä geelillä ihan kuin nytkin teen? Vai pitääkö mun pistää itseni vararikkoon ja tilata kolmeen vaiheeseen kolmet erilaiset geelit? Hirvittää vaan, kun ne on aika arvokkaita...25€ purkki :O

Tuo mainitsemasi Camouflage-geeli vois olla aikaa hyvä juurikin kun kynsissä on joskus liian ankaran viilaamisen jälkiä! >;)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Ihmeaine jolla saan kynteni kasvamaan ja kestämään on hairstorelta tilaamani Thuya Hardener kynnenkovettaja. Mulla ainaki on toiminu maailman parhaiten :) Viimesimmät geelit oli kynsissä viimevuoden maaliskuussa. Kun viilailin geelit pois, omistä kynsistä ei ollut juuri mitään jäljellä :/ Lakkailin ahkerasti kerta viikkoon kynnet tuolla kovettajalla + tietenki normit lakat päälle. Viilasin joka "huoltokerralla" lyhyeksi niin kauan, että vastaan tuli terve, uusi kynsi. Sen jälkeen annoin kynsien alkaa kasvamaan pituutta. Ja hyvin on kestänyt. Ikinä en ois uskonu, työkseni ompelen nahkakenkiä liukuhihnalla, joten helpolla mun kynnet ei todellakaan pääse. Edelleen hoidan kynsiä kerta viikkoon ja joskus kun näyttää että joku onneton meinaa katketa, niin korjaan ennen vahinkoa kynnen teepussista leikatulla palalla ja kynsi- tai pikaliimalla. Ja toimii!
nn

Tellu kirjoitti...

Kiitoksia vastauksesta! Eipä näytä olevan hinnalla pilattu, jos sen saa alle 6 eurolla. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä tuotteelta. Oon joskus kokeillut marketeista saatavia kynnenkovettajia (mm. Mavala), mutta eihän niistä ollut mihinkään. Silkkaa rahan hukkaa ainakin, jos ei muuta :D

Pidän Thuyan ehdottomasti kyllä mielessäni tulevaisuutta ajatellen, jos joskus kyllästyn tähän kynsihommaan =)

aiiiino kirjoitti...

Geelikynsikurssin käyneenä voin painottaa näitä asioita ja tässä järjestyksessä - eli puffaus (viilaus), primer ja geelin levitys jättäen pienen tyhjän tilan kynsinauhan ja geelin välille. Geelin kovetuksen jälkeen vielä täytyy viilata reunat lävitse, jotta niistä tulee kauniit, luonnolliset ja kestävät! Näillä ohjeilla pitäisi geelien pysyä :))

Tellu kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! =) Oon kynnet kyllä viilannut sileiksi muhkuroista tai muista epätasaisuuksista aina ennen viimeistä kerrosta... Mutta reunoihin en oo pahemmin keskittynyt, joten täytyypä ottaa ne hoitoon seuraavalla huoltokerralla =D Joskus oon kynsien reunoja yrittänyt viilailla, mutta en oo aivan varma miten ohuiksi ne tulisi viilata. Helppo ei ole geelikynsien tie ;)

aiiiino kirjoitti...

Ei tarvitse viilata paljoakaan. Sen verran, että geeli "nousee" kynsinauhasta luonnollisesti kynnen kärkeä kohti. Ettei siis tule sellaista "reunakohtaa". Periaatteessa sen geelin rajaa ei edes erota, kun sen viilaa kauniiksi.

Tulipahan huomattua tätä kirjoittaessa, että on vaikeeta selittää kyseistä tapahtumaa :D

Tellu kirjoitti...

Ehkä tajusin mitä tarkoitat, luulen ainakin :D Nyt kun tarkemmin ajattelee, monesti mulla on jäänyt siihen sellainen raja tai valli, jonka erottaa varsinkin kun katsoo kynttä sivusuunnasta...

aiiiino kirjoitti...

Juuri sitä tarkoitan! Eli sivusuunnasta katsottuna se "nousisi" luonnollisesti :)

Tellu kirjoitti...

Tähän siis pyritään! ;)