lauantai 25. helmikuuta 2012

Koitetaan tsempata!

Ihan ensimmäiseksi haluan kertoa, että petyin karvaasti Usko Eevertti Luttisen 2. sijasta!!!!!! Vailla vertaansa olevat sananmuunnokset tekivät tehtävänsä ja mustunut kana on myös kokeiltava myös meidän keittiössämme.

Eilen meillä oli aika väsyneet kekkerit täällä meillä, haahaa.  :D Vieraat saapuivat seitsemältä ja ehdin kuin ehdinkin laatia pienet tarjoilut valmiiksi. Tein katkarapupiirakkaa (en kyllästy siihen koskaan), johon kokeilin Valion uusista maustetuista rahkoista versiota "tulinen ja makea". En nyt täysin vakuuttunut piirakan mausta, mutta täytyy vielä maistella eiliseltä jääneitä jämiä ja keksiä kehitysideoita. Quesadillat on näppärä juttu! Kahden tortillalätyn väliin laitetaan reippaasti juustoraastetta ja vaikkapa salsakastikkeella maustettua paistettua jauhelihaa.  Ensikerralla voisi kokeilla paistettua ja reippaasti maustettua kanaa. Muutaman minuutin lämmitys pannulla ruskistaa tortillapohjat hyvännäköisiksi ja juusto sulattaa lätyt toisiinsa kiinni. Sitten quesadillat huristellaan pizzamopolla sopiviin palasiin ja tyrkätään nälkäisten miesten eteen.
Tällä kertaa olin varsin mielissäni valkosuklaa-vadelmamuffinsseista, vaikka niitä ei itse montaa tullut syötyäkään. Liian makeita, syön mieluiten jotain suolaista. Tein ensimmäistä kertaa muffinsseille kuorrutteen kermavaahdosta, maustamattomasta tuorejuustosta ja tomu- ja vaniljasokerista. Käytin Philadelphian tuorejuustoa, joka oli aika erikoisen makuista oletuksena, että se oli maustamatonta. Onneksi tajusin maistaa sitä ennen kermavaahdon sekaan kippaamista, koska se oli yllättävän suolaista ja todella... noh, outoa. Maistakaa niin tiedätte. Käytin juustoa alle puoli rasiaa ja peitin sen etovan maun järkyttävällä määrällä vaniljasokeria. :D Kuorrutteen kruunasin sinisellä elintarvikevärillä, joka teki kuorrutteesta kauniin turkoosin. Päälle vielä väriin sopivia koristerakeita ja homma oli bueno. Kehaistaan tähän nyt vielä sitä kolmen euron pursotinta, jota haluan päästä käyttelemään pian lisää!
Eiks tullu söpösiä!
Rillumarei oli jälleen viehkeänä <3
Eilen taisi taas "vähän" väsyttää ja saatoin olla hieman kiukkuinenkin ja hankala kurppa baariin raahautuessa. Pahoittelen syvästi :D Päädyimme jostain kumman syystä Katseeseen, jossa ei olekaan tullut käytyä mies muistiin. Olihan se aikamoinen kulttuurielämys, jota voikin taas muistella seuraavan vuoden. Yllätyin kuitenkin, että humppapuolella soi hämmentävän hyvää musiikkia! Ihan siinä tuli nostalgiset nuoruusmuistot mieleen, VAI MITÄ TYTÖT? ;)

10 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Söppäniä kuppikakkuja! Ite tein kuorrutteen kuohukermasta ja rahkasta ni ei tullu niin äklömakeeta :-) Nää Jyväskylän baarit rupee kyllä niin kypsyttämään... Brahan on törkeet jonot ja muut ei sitten inspaakkaan pahemmin, pöh!

Anonyymi kirjoitti...

ei siellä katseessa mitään humppapuolta olekaan, se kulkeekin nykyään ihan disco-nimikkeellä :)...taisin teidät sieltä bongatakin!

Tellu kirjoitti...

Venla: Hihhih, kiitti <3 Vois koittaa tuota rahkaakin! Tai jos on oikein suklaan ystävä niin sulattaisi suklaata ja sotkisi joukkoon. Olen samaa mieltä baaritilanteesta, mielummin jää vaan kotiin :D Saas nähdä mikä siihen Senssin tilalle tulee!

Anonyymi: Hui, toivottavasti et säikähtänyt ;) Disco onkin sille puoliskolle harvinaisen osuva nimi, en pääse ylitse siitä tanssilattialla olevasta tangosta :D

Eve kirjoitti...

...Fat Lady huhujen mukaan :E

Tellu kirjoitti...

Sen pitäisi KUULEMMA olla kilpailija Londonin kanssa ja Fat lady ei äkkiseltään kuulosta miltään k24 paikalta =S We will see!

Eve kirjoitti...

Jep, nähtäväksi jää mitä on luvassa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lukea näitä huhuja netistä ja facesta mitä tulee Senssin tilalle:D Kaikki varmasti ihan huuhaata, koska edes senssin työntekijät (jotka siis jatkaa myös tulevassa baarissa) ei tiedä nimeä ennen avajaispäivää :D Laitoin nyt anonyymina, ettei joku jaksa tulla mulle valittaa jotakin mun omaan blogii haha:D Mutta Senssin työntekijöitä siis tunnen ja näin he ovat sanoneet. :) Se niille on sanottu, että uuden baarin ei pitäisi nyt matkia ketään! Toivon itse tosiaan, että baari olisi K20 ja pysyisi. :) (eikä laskisi ikärajaa niinkuin GM.. meni pilalle koko paikka.) London riittää minusta K24+ baariksi ;) Tosin sunnuntainahan sekin on K20. Muttakun vaikea uskoa, että esim K30 baari vaikka menestyis Jyväskylässä?

Tellu kirjoitti...

Joo todellakin, kaikilla tuntuu olevan varmaa tietoa asiasta, oli kyseessä sitten mikä tahansa baari vaan :D Eikös siinä kuitenkin pysy ravintola.fi-paikka? En nyt tiedä sen ketjun oikeaa nimeä, mutta kantiskortti on ainaki jääny mieleen :P Sais kyllä pysyä K20-22 paikkana, GM:ssä on suorastaan pelottavaa käydä. Pikkupojat käy iholle kiinni ja tyttäret viilettä ilman housuja. Jos 30+ haluu mennä baariin, ne voi mennä Jyväshoviin+Londoniin+pubeihin ellei nuorten illanvietto kiinnosta niin paljon... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Niimpä:D No onneks ei varmaa tarvi odottaa enää kauaa. :) Ja kuullemma pysyy ihan samana ketjuna! Sinänsä outoa, jos ne haluaa kokeilla jotain ihan uutta! Mutta hyvä vaan, että kortti pysyy samana ;) Ja joo, itekki kävin GMssä muutama viikko takaperin ja voi hittolainen sitä menoa ja se, että miten ne 18 vuotiaat näyttää nii pikkusilta :D Eli K20 baari, tervetuloa, pliis!:D

Tellu kirjoitti...

Odottavan aika on pitkä, mutta avajaisia odotellessa ;) GM:n meno taitaa olla yhtä hurjaa kuin Kharmassa viimeisinä hetkinä, ihan tuskanhiki kohoaa otsalle sitäkin paikkaa muistellessa. Tulihan Kharmassa rampattua alituiseen, kun täytti 18v :D

PS: Olisit kuitenkin voinut kommentoida omalla nimimerkillä, olis ilahduttavaa löytää uusia jyväskyläläisiä blogeja! ;)