keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Gambia osa 4: Senegal

Koska satuimme olemaan Afrikassa, oli meidän päästävä ehdottomasti Senegaliin ihmettelemään eläimiä. Lähdimme matkaan hyvissä ajoin ennen auringonnousua, että pääsemme ajoissa hotellille ennen porottavaa keskipäivän aurinkoa. Ajoimme vuoroin autolla ja vaihdoimme autolauttaan päästäksemme Gambia-joen ylitse. Lauttamatka oli varmaankin koko reissun vastenmielisin kokemus. Joka paikassa haisi paska (:D), mustanaan lautan pakoputkista käryävä pakokaasu, ei ollut tilaa istua tai mitään muutakaan ja ihmiset tunkivat päälle. Ei ollut pyörtyminen lähellä eiiiiiiiiii. Jos joskus lähdette tälläiselle retkelle Senegaliin, muistakaa ottaa passinne mukaan, sillä matkalla ne tarkastetaan useamman kerran Gambian ja Senegalin rajalla. Keltakuumetodistusta ei tarvitse mukana kantaa, koska sitä ei kysytä missään vaiheessa.
Komea oli auringonnousu
Vessattelu vaati kerta toisensa jälkeen  kovan henkisen suorituksen :S
Mennään kuitenkin iloisempiin asioihin. Ajelimme tuttuun tyyliin avojeepillä Sengaliin Fathalan eläinpuistoon, jossa eläimet saavat elellä vapaina ja puistossa ajetaan jeepeillä pikkuisia polkuja pitkin. Heti puiston porteista sisäänpäästyämme kohtasimme ruokapaikalla oleilevia seeproja sekä antilooppeja, joilla oli valtaisat sarvet. Matkalla tutustuimme myös hurjiin villisikoihin sekä apinoihin, jotka olivat kovin arkoja. Olimme kuulemma onnekkaita, koska näimme puiston viidestä kirahvista neljä. Yleensä ne piilottelevat suojassa katseilta. Tässä joukossa oli myös pikkuinen kirahvin poikanen. Harmittaa kovasti, kun kamerassa ei riittänyt zoomi ja kuvat ovat vähän tuollaisia "etsi kuvasta kirahvi" tyylisiä. :D
Siisteimmät eläimet oli ehdottomasti sarvikuonopariskunta, joka vain töllisteli autojamme. Saattoi siinä niitä parin metrin päästä katsellessa vähän jännittää. Oli jotenkin outoa nähdä näitä kaikkia eläimiä laiduntamassa puiden lomassa, kun niitä on aina ihmetellut luonto-ohjelmissa. Puistossa ei ollut laisinkaan elefantteja tai vaarallisia eläimiä kuten virtahepoja tai leijonia. Vaikkea uskoa niin leppoisan näköisestä otuksesta. ;)

Ei kommentteja: