sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Leppäkerttukynnet ja muuta kynsikamaa

Sitkuttelin viikon ilman geelikynsiä ja pitkästä aikaa ryhdyin lakkaamaan kynsiäni ihan kynsilakalla. En ole koskaan ollut mitenkään innokas kynsien lakkaaja parista hyvästä syystä. Ensinäkään lakka ei tunnu kuivuvan ei niin millään. Jos lakka sattuu tuntumaan kuivalta, olet todennäköisesti erehtynyt, koska oletkin jo ehtinyt rutata kynsilakat tökkäämällä kyntesi johonkin. Kolmantena kynsikoristeiden kiinnittäminen tuntuu kovin työläältä - eivätkä koristeet edes pysy kynsissä ilman etovannäköistä liimaklimppiä tai kauheaa lakkakerrosta. Seuraavana päivänä ankara näpräily ja koristelu on valunut hukkaan, kun kynsilakka on rapissut irti kynsien kärjistä. Perfect.

Onneksi geeleihin voi luottaa ja niiden avulla on kiva värkkäillä kynsiä, joihin voi upottaa timantteja, paljetteja, helmiä, tylliä, tarroja, kukkia ja kaikenlaista silppua. Pohdin pitkään tekisinkö hillityt valko-hopeiset kynnet vai räikeät pinkit. Noh, se siitä hillitystä, koska tähän päädyin:
Ihanan överit! ;) Multa toivottiin postausta näihin geelikynsitarvikkeisiin ja ebay-tilauksiin liittyen, joten tässäpä tulisi lyhyt setti niistä. Tekstissä paljon linkkejä eri osoitteisiin ja ne kannattaa kurkkailla läpi.

Geelikynsiin tarvitaan tietysti uv-geelejä. Tein kynsiä ehkä yli vuoden ajan ebaysta tilaamillani Sinan geeleillä, joilla voi mielestäni heittää vesilintua ihan huoleti. Halpoja ne toki ovat, mutta kynsiä oli ärsyttävää siistiä jo viikon kuluttua niiden laitosta. Sittemmin tilasin Cesarsilta kahta erilaista geeliä, jotka ovat pinkkipurkkinen Millenium-geeli ja sinipurkkinen Sealing-geeli. Tarkemmat tuotetiedot löytyy noista linkeistä. Samalta sivustolta voi tilailla myös primerit eli pohjustustuotteet, mutta mulla ei ole niistä vielä kokemusta. Värigeelejä olen tilannut edullisesti esimerkiksi Sanna Tara Nail Artilta.
99% ebaysta :D
Uv-uuni löytyy helposti ja edullisesti ebaysta. Näihin voi toki tuhlata pienoisen omaisuuden ja tilata vaikka 200€ uunin jostain muualta, jos pätäkkää löytyy. Mutta miksi maksaa turhasta, kun 200 € uunia vastaavan saa 20 €? Hakusananalla "uv light lamp"  tai "uv light dryer" löytyy vaikka millä mitalla. Uuneja on tarjolla kahdenlaisia: 9W ja 36W. Tuo 9W "uuni" sisältää vain yhden lampun, eikä sitä voi kehua tehokkaaksi. Kannattaakin tilata 36W uuni, jonka sisälle mahtuu koko käsi ja siinä on 4 lamppua. Tässä linkissä esimerkiksi n. 20 euron uuni.
ebaysta
ebaysta
Koristelutarvikkeet tulevat myös tarpeeseen. Glitterit sun muut räpellykset kannattaa tilata myös edullisesti ebaysta. Toki tilauksia saa toisinaan odotella jonkin aikaa, mutta odottaminen palkitaan. ;) Moni suomalainen nettikauppa näyttää myyvän täsmälleen samaa ebay-kamaa, mutta tietenkin kalliimmalla hinnalla. Pitäisiköhän jo huolestua, kun tunnistan mitä/minkä näköistä tavaraa saa ebaysta ja millä hinnalla? Esimerkiksi 12 purkkia glitteriä maksaa halvimmillaan 2-3 euroa ebaysta tilattuna. 2-3 eurolla saa halvimmillaan tilattua suomalaisista kaupoista yhden purkin glitteriä. Siitä voipi ynnäillä mikä on kannattavaa ja mikä ei. Olen ostanut kerran myös Sinooperistä hilettä, mutta erikoisliikkeiden tapaan se oli aika arvokasta ja kyseessä oli vain hätätapaus, joten kirpeä hinta oli vain nieltävä. :D

Hienonhienoa glitterpölyä löytyy hakusanalla "nail glitter dust"
Isoa hilettä löytyy esimerkiksi hakusanalla "nail glitter hexagon"
Sanalla "nail rhinestones" löytyy 11597 hakutulosta kynsitimantteja
Sanalla "nail art" löytyy kaikkea sekalaista tavaraa mistä unelmoida vain voi
Tippejä voi etsiä hakusanoin "nail tips", "clear nailtips" tai "natural nail tips". Tippejä saa alle viidellä eurolla sellaisen 500 tippiä sisältävän pakkauksen, josta riittää todella pitkäksi aikaa.

Jos ebayn käyttö ei ole vielä tuttua, klikkaa tästä tekemääni selkeään ja kattavaan ebay-oppaaseen!!! :) Mulla on oikeastaan vain yksi vakkarimyyjä, jolta olen tilannut paljon kaikenlaista. Myyjän tuotteisiin pääsee tästä. Huomatkaa, että hinnat ovat englannin punnissa. Jos valuutanmuunnokset tuottavat päänvaivaa, siihen tarkoitukseen löytyy useita helppokäyttöisiä laskureita.

Nyt alkaa juttusuoni tyrehtyä, mutta vastailen mielelläni osaamiseni mukaan, jos jollekulle tulee mieleen kysymyksiä vaikkapa noihin tavaroiden tilailuun liittyen. Löysin vanhoista postauksista muunmuassa Kaikki kynsitarvikkeeni ja Tiikerikynnet-postauksen, jossa olen tehnyt ohjeet kynsien tekoon alusta asti. Noita postauksia katsellessa kynsitarvikkeiden määrä on lisääntynyt hurjasti ja geelit ovat vaihtuneet toisen merkkisiin.

16 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kivat kynnet taas! :3

Onko nuo Sanna Taran värigeelit semmosta löysempää geeliä, että esim. geeleillä tehtävä marmorointi onnistuu helposti? Löysempää kuin Millenium-geeli, mutta jäykempää kuin sealing-geeli? Ostin meinaan eBaystä värigeelejä, ja ne oliki sitte semmosta törkeen jankkia tavaraa, että sillä ei paljoo marmorointeja tehä. :D

Tellu kirjoitti...

Kiitoksia paljon! =)

Joo noi on aika juoksevia/löysiä geelejä ja ne valuu tosi helposti kynneltä. Marmorointia en ole kokeillut, mutta voisin kuvitella onnistuvan. Noissa Sanna Taran geeleissä on kyl hinta-laatusuhde kohdallaan, raaskii tilailla useita eri värejä ja niillä saa kivan lopputuloksen :)

Mulla on kans ebaysta kasa glitter-geelejä, mut ne on todellakin hemmetin jäykkää tavaraa, että ne on jääneet kyllä lähes olemattomalle käytölle :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitos tästä! tää tuli tosi tarpeeseen ja arvasin että osaat neuvoa!

Miten noita geelejä, minkä sorttisia niitä tarttee? Värigeelit, rakennusgeelin..? Kuin pitkään yks tommonen 29€ purkki kestää suunnilleen?

Entäs muuta mitä pitäs hankkii kun toiveessa ois alotella tekemään myös itse noita kynsiä, ainakin sen puhdistusaineen ja kynsiviiloja? Saako noihin Uv uuneihin muuten uusia lamppuja sitten mistä?

Sori tulee ihan hirveesti kysymyksiä nyt! :D

Tellu kirjoitti...

Eipä kestä, hyvä jos oli apua! =)

Käytän itse noita kahta Cesarssin geeliä mihin oli tekstissä linkit, enkä ole erikseen hankkinut pohja- muotoilu- ja viimeistelygeelejä. Noihin geeleihin suositellaan hankkimaan primerit eli pohjustusaineet ja niitä saa tuolta Cesarssin sivuilta myös. En oo niitä itse kokeillut, mutta jossain välissä olisi tarkoitus hankkia. Tilasin noi em. geelit 2012 tammikuun lopussa ja niitä on vieläkin jäljellä.
Värigeelit ei ole pakollisia ellei niillä sit halua tehdä vaikka värikkäitä kynnenkärkiä. =)

Puhdistusainetta saa toki myös ebaysta ja mulla itellä on käytössä tätä. Kannattaa myös katsoo vaikka SannaTaran ja Mimaxin nettikaupat, jos niistäkin löytyisi edullisesti putsaria tai muitakin kynsitarvikkeita. Tää mun käyttämä ajaa hyvin asiansa ja tuoksuukin ihan mukavalta:

http://www.ebay.com/itm/UV-Nail-Art-Gel-Cleanser-Cleaner-Manicure-Acrylic-x-3-pcs-Remove-stickiness-/270987143849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1817aaa9

Uv-uuneihin saa lamput myös tuolta, kun jaksaa vaan etsiä :D En oo kahdessa vuodessa tarvinnut vielä vaihtaa kertaakaan, mutta löytyy varmaan hakusanoilla "uv light 36w" tai "uv light lamp" mitä näitä hakusanoja nyt keksii :)

Viiloja itse ostelen Kicksistä, mutta luulisi minkä tahansa karkean viilan käyvän. Geeleihin siveltimet, nukkaamattomia puhdistuslappuja kynsien pyyhkimiseen löytyy kuulemma myös apteekista ja varmaan talouspaperikin käy...sehän ei taida nukata :D Tippileikkurit eli tämmöset:

http://www.sannataranailart.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110216-11092-24240-1/Products/Tarvikkeet_rakennekynnet/SubProducts/%22Tippileikkurit%2C%20metalli%22

HUH! Tulee ihan hiki kirjoittaessa :D

Hautsi kirjoitti...

Mää en ite tykkää yhtää noista glitterpölyistä, vaan oon rakastunu ihan täysin tuohon isompaan hileeseen, näyttää niin hyvältä. :D Tässä just ootellaan isoo hexagon pakettia...
Ja taas aivan ihanat kynnet, nyt on itekki alkanu himottamaan nuo terävät päät..
Kiva ku oot nähny näin paljon vaivaa näiden esittelyyn, ite en ikää jaksais! :D

Tellu kirjoitti...

Hahaa, oon täysin samaa mieltä noista hileistä, isot hileet on vaan ihan parhaita! Kiitoksia kovasti! :) Kokeile ihmeessä tehdä terävät kynnet, oon kyllä jäänyt ihan koukuun tämän muotoisiin. Nämä tuntuu jotenkin "helppokäyttöisemmiltä" kuin kantikkaat :D
Näistä ebay-jutuista on kyselty niin paljon, että aattelin ryhdistäytyä ja väsätä jonkun esittelyn ;D

Anonyymi kirjoitti...

miten tuolta ebaysta tilatessa tulee tulli maksut? riippuuko se maasta paketin koosta hinnasta? mistä? :D en tiedä ebaysta tilaamisesta mitään ja haluaisin tilata samanlaisen uunin ja aloittaa geelauksen :) olisin todella kiitollinen vastauksesta

Tellu kirjoitti...

Tullimaksuja on mulle tullut muistaakseni yli 100-150€ tilauksista, jossa yksi tuote on about tuon hintainen. Maksettavaa tullissa on tullut sitten alle 20€ näissä tapauksissa. Paketin koolla ja alkuperämaalla ei liene merkitystä tullimaksujen suhteen. Tullin sivuilta luulisi löytyvän tarkempi ohjeistus tuohon hintarajaan! =)

Näitä halpoja kynsituotteita tilaillessa tulleista ei tarvitse huolehtia. Eli rohkeesti nyt vaan tilaamaan ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti ku vastasit :) josko sitä nyt uskaltautuisi :D

Tellu kirjoitti...

hyvä siitä tulee ;)

Anu kirjoitti...

Moikka!

Mie oon tilannu myös 36W uunin ebaysta ja Sinan geelit + muut oheis tarvikkeet.
Se uuni on vaan älyttömän hidas. varmaa 10min joutuu pitää geelei uunissa et ne kovettuu (eikä mielestäni oo paksulti).

Onko siulla/ muilla samaa ongelmaa? Oon katellu eri palstoilta et vissii toi Sinan geeli ei oo se ongelma vaan uuni?

Kokemuksia tai vinkkejä? Kiitos.

Tellu kirjoitti...

Helou! :)

Kyllä geelin pitäisi kovettua uunissa ihan siinä kahdessa minuutissa, mulla on itsekin tuo ebayn 36W uuni. Oletko kokeillut kynttä ja huomannut geelin pinnan jääneen tahmeaksi? Jos kyse voisi olla tästä, niin geelin pinnan kuuluu jäädä tahmeaksi ja siten saada mielikuvan ettei se kovetu?

Sinan geelejä itsekin alussa käyttäneenä en voi kehua mitenkään, joten suosittelen ihan suosiolla tutustumaan jonkun muun tuotesarjan geeleihin. Mulla ainakin Sinan geeleissä oli ongelmana niiden supernopea ilmaantuminen ja uusia kynsiä sai tehdä 1-2 välein :/ Mulla on käytössä nded.fistä tilatut Vylet Nails Studio Edition-geelit, jotka on hinta-laatusuhteeltaan olleet mainiot. :)

Toki ongelma voi olla uunissakin, kenties vanhoissa ja heikentyneissä lampuissa?

Anu kirjoitti...

voi olla tietty tahmaakin, pitänee kokeilla uudestaan. vähä kokematon tekijä. =P
uuni on uusi, ellei sit oo myyny vanhoilla lampuilla.
Ootko tilannu ite uusia lamppuja ebaystä? et mitkä ois hyvät jos kokeilen uusia lamppuja.
Kiitos.

Tellu kirjoitti...

Tekemällähän sitä oppii! :) Joo oon tilannut ebaysta uusia lamppuja joskus, niitä löytynee hakusanalla "36W uv lamp".

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!mistäolet hommannuttuin pakin noille tavaroille?:)

Tellu kirjoitti...

Heip! Pakin olen tilannut ebaysta, se on kai "oikeasti" uistinpakki tms :)