keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Uutta tukkaa pukkaa

Ajattelin nyt tehdä pienimuotoisen postauksen hiusteni kasvattamisesta ja niiden hoitamisesta, koska aika usein tulee siihen liittyviä kysymyksiä.

Tuntuu siltä, että nämä hiukset ovat ruvenneet kasvaa hurjaa vauhtia tässä parin vuoden sisällä. En käytä mitään erityisiä hoitoaineita, shampoita tai muitakaan kikkoja. Mutta olen alkanut kiinnittää huomiota enemmän joihinkin pikkujuttuihin, kuten:
  • En pese hiuksiani joka päivä, usein pesuväli on sellaiset rapiat kolme päivää.
  • Pesun jälkeen huuhtelen hiukset aina kylmällä vedellä. Jos ei muuta, niin tämä ainakin vilkastuttaa päänahan verenkiertoa.
  • Kuivatessa en hankaa enkä hinkkaa hiuksia pyyhkeellä. En myöskään harjaa tai kampaa märkää tukkaa.
  • Kuivat hiukset harjaan luonnonharjalla.
  • En käytä fööniä ikinä, paitsi äärimmäisessä hädässä. Pesen hiukset yleensä illalla ja menen kostealla tukalla nukkumaan.
  • Käytän muotoilurautaa harvoin. Nykyään ehkä kerran kahdessa viikossa, tai kun lähden humpalle. Silloin suihkutan hiuksiin lämpösuojaa ja kiharran hiukseni mahdollisimman alhaisella lämmöllä.
  • Kun tulee juurikasvua, värjään vain tyven.
  • Pidän hiuksia useimmiten vapaana.
2010
2011
Hiukseni ovat myös pysyneet yllättävän hyvässä kunnossa siihen nähden, kuinka harvoin niitä leikkaan. Vasta raitojen ottamisen jälkeen hiukset kuivuivat jonkin verran ja alkoi tulla niitä kaksihaaraisia. En yleensä käytä hoitoainetta ollenkaan, mutta nyt ostin sellaisen kerran viikossa hiuksiin laitettavan tehohoidon.

Eipä tässä nyt valitettavasti mitään poppaskonsteja tullut, muttai näillä keinoilla ainakin oma pehkoni on tällainen kuin on. Nyt lupaan lopettaa tämän hiushössötyksen 8)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi mikä tukka, siis varsinkin tuo ylempi kuva. Tuo on kaikki sun omaa tukkaa eikä oo irtolisukkeita? Jos niin on niin on sulla ihan mahtavan upea tukka. Mistä mä saisin tuollaiset.

Rillu kirjoitti...

Anonyymi: kyllä vain, tukka on ihan kokonaan oma ilman ainuttakaan lisäkettä :D kiitos <3