lauantai 23. heinäkuuta 2011

Retkellä

Lauantaipäivä hurahti varsin letkeästi maakuntamatkailun merkeissä naisvoimin eli poikaystävän siskon ja äitinsä kanssa. Lähdettiin käymään Jämsässä, en tiedä mistä idea oli peräisin. Ensimmäinen mielikuva ei ole kovinkaan kukkaisten värittämä, kun joku puhuu Jämsästä. Kaikkien meidän matkalaisten odotukset kuitenkin ylittyivät ja kaupunki osoittautuikin varsin mukavaksi paikaksi. Siellä oli jotenkin niin kodikasta. :D
Käytiin "jossain kartanossa", jonka nimeä nyt en saa päähäni. Siellä oli myynnissä ymmärtääkseni näitä erityisen suosittuja Riviera Maisonin tuotteita, joita suitsutetaan kilpaa useissa sisustusblogeissa. Olen salaa hihitellyt selaillessani tälläisiä blogeja, joiden kirjoittajien kodit on ahdettu täyteen kyseisiä tuotteita. "Ei tää mihinkään mahu, mut ihan pakko hankkii ku tää on Rivieeeeraaaa!" Myynnissä oli myös hyvin tähän sistustustavaraan mätsääviä vaatteita, nättejähän ne olivat, mutta voi sitä mielikuvaa mikä tästä pukeutumisen ja sisustamisen mätsäämisestä toisiinsa muodostuu. :D Oli miten oli, jotain ihan pientä minäkin löysin puisten kylttien muodossa. Ehkä vielä palaan hakemaan omat merihenkiset olohuoneen tekstiilini... 
Aikaa saatiin kulumaan myös Pajalan Kenkä-liikkeessä. Olin jo hullaantua alennettujen kenkien takia, mutta onneksi pysyin housuissani. Nyt ehkä vähän harmittaa, kun jätin yhdet harmaat hopeisin niitein koristellut Vagabondin nahkaiset korkokengät sinne, mutta tarkemmin ajateltuna en tule käyttäneeksi muita kuin mustia jalkineita. Mukaan lähti kuitenkin poikaystävää ajatellen mustat sekä valkoiset krokotiilikengät sekä itselle 20 eurolla Tamariksen rouheapohjaiset korkkarit. Tuonne täytyy päästä uudestaankin!
Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Korpilahden (:D) satamassa, joka olikin varsin upea paikka! Olisin voinut jäädä asumaan aurinkoiselle rantaterassille. Meneillään oli ilmeisesti purjehduskisojen järjestelyt, jos oikein ymmärsin.
Ihana laivakoira <3
Loppuillan kamppailenkin ajatuksen kanssa, jos sitä kampeaisi itsensä vielä illalla liikkeelle johonkin ihmistenilmoille. Tosin kieltämättä sohvalla rötköttäminen kehräävän Vilman kanssa on kenties houkuttelevampi ajatus. We will see!

8 kommenttia:

Henskis kirjoitti...

Jämsähän näyttää yllättävän kivalta paikalta. :D

Tellu kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi :D

Siny kirjoitti...

Se on Witikkalan kartano :)
Itselläkin on tullu käytyä siellä, ja siitä kahviosta saa vaikka mitä herkkuja! :)

imlacking kirjoitti...

Toi Vehkala on tosi kiva. Sieltä löytyy mm. Iron fistin ja CTRL:n juttuja. Oon ostanut sieltä mm. käsirautakorvikset ja Iron fistin lompakon ym..

Tellu kirjoitti...

Siny: No sehän se oli! =D Oli kyl hyvännäköistä tarjottavaa kahviossa. Harmi vaan kerettiin syödä raa'at viinerit Akuliinassa :D

I'm Lacking: Se oli kyl kiva paikka! Jo senkin puolesta ettei se ollut sellainen tavallinen myymälä vaan ratkaisultaan vähän erilainen. 8)

Jenniemi kirjoitti...

Vehkala on kyllä ihan paras. En oo moooneen vuoteen enää Jämsässä asunut, mutta kun siellä käy, Vehkalassa on mukava piipahtaa. Ne myyjät on ihan ilmiömäisiä löytään sopivat farkut :)

Kauppa on ollu tossa jo, kun äiti oli teini.

Helena kirjoitti...

Voi ei mä rakastan Witikkalan kartanoa :D Sieltä ei vaan voi lähteä ostamatta mitään.
Korpilahti-maisemat aiheuttaa kylmiä väreitä, asuin siellä komeat kolme kuukautta :D

Tellu kirjoitti...

Jenniemi: Ilmeisen kauan se on siis ollut paikallaan! Myyjät oli kyl tosi mukavia =)

helenn: Sanos muuta, voi sitä tavaran määrää :D Vähän vaan kauhistutti osan tuotteiden hinnat, aika tyyristä tavaraa oli. Hahah, et sen kauempaa saanut Korpilahdella asustella? ;)