maanantai 18. heinäkuuta 2011

Maistus varmaan sullekkin

Blogimme suunta muuttuu tästä hetkestä lähtien ruokablogiksi! Nooot. Olin suurella vaivalla kuvaillut viimeaikaisia herkutteluja, joten onhan ne lisättävä tännekkin muutaman summittaisen ohjeen kera. Ohjeet on lahjattomille tai muuten vaan avuttomille, joten soveltaa tulee osata aina. Jaksan aina ihmetellä, kun ihmiset sanovat etteivät osaa tehdä ruokaa. Mitenkä  niin eivät osaa? Kai jokainen tietää mikä aines maistuu miltäkin ja omistaa sen verran mielikuvitusta, että osaa tehdä muutakin kuin lämmittää kaupan valmisannoksen mikrossa. RUOKA! <3
Nämä tortillapohjaan tehdyt kanahässäkät on nannaa! Ja ehkä maailman helpoimpia tehdä. Tarvitset siis makusi mukaan joko kanaa tai jauhelihaa, mutta minusta kana sopii tortilloihin huomattavasti paremmin. Lisäksi paljon sipulia sekaan, paprikaa myös ja tilkka ruokakermaa.  Tähän voi käyttää myös salsakastiketta, jos haluaa tulisuutta. Sit vaan tortillapohjat leikataan puoliksi, väkerretään kivoiksi kupeiksi muffinssipeltiin ja lastataan täytteet sisään. Lopuksi juustoraastetta päälle ja uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja pohjat saavat vähän rusketusta. Näitä on niin helppo tehdä, että ne sopivat hyvin vaikkapa juhlatarjottaviksi! ;)
Innostuttiin vähän mansikoista.
Tästä tuotoksesta ei ole parempaa kuvaa, koska kerkesimme syödä sen lähes loppuun ennenkuin tartuin kameraan. Jokainen varmaan tietää miltä näyttää porkkana sekä bataatti. Vuokaan pilkotaan siis bataattia ja porkkanaaa suikaleiksi, viskataan päälle mausteita kuten vaikkapa musta- ja valkopippuria, paprikamaustetta ja vähän yrttisuolaa. Sekaan lorautetaan vielä purkki ruokakermaa (<3) ja paistetaan uunissa 45-60 min, että kasvikset ovat pehmenneet. Tämän kanssa maistuu hyvin kala tai kana. Päälle kannattaa ruikkia myös tuota Heinzin huippuhyvää curry-mangokastiketta. Aiai!
Eka oli tää...
..sitten tuli tää...
..ja tää!
Voi sitä hetkeä, kun sain moneen kuukauteen syödä nuudeleita! Eivät nämä olleet tietenkään niitä maailman parhaimpia nuudeleita eli Mamasin, mutta kyllähän nämä täysjyväisetkin maittoivat. Katkarapuwokkiin paistoin pari pussia katkiksia sekä wok-vihanneksia. Katkarapuja sai laittaa aika reilun määrän, koska ne kutistuvat paistaessa. Ensikerralla on laitettava vielä kolmas pussi ettei tarvitse pupeltaa pelkkää nuudelia ja kasviksia. Kun kasvikset ja katkaravut on paistettu, sekaan heitetään kypsät nuudelit, joukkoon kaadetaan thai-kastiketta ja (tättärääääääää) ruokakermaa! :D Ruokakermalla saa oikeasti kummia aikaan, se sopii kaikkeen mahdolliseen. Sitä löytyy siis ihan aina jääkaapista.

Tulin kiukkuisena ja nälkäisenä äsken kotiin. Voin kertoa, että näitä kuvia katsellessa nälkä ei ainakaan hellittänyt. :(

3 kommenttia:

Rillu kirjoitti...

tahon noi jätskikulhot! kyllä niiden sisällötkin kelpais toki... voit pitää jätskikutsut ja mä kutsun itteni kylään 0:)

IIIIIIIIIIIIIDA kirjoitti...

olen aina ollut sitä mieltä että ilman kermaa, voita ja suolaa, kunnon mummon tarpeita, ei ruoka ole yhtikäs mitään!

Tellu kirjoitti...

Rillu: Sinun tulee hankkia sellaiset ensitilassa! Voin pitää vaikka mitkä kutsut ;))))

IIIIIIIIIIIIIDA: Puhut asiaa! Turha millään öljyillä läträtä, kun heittää puolirasiallista voita pannulle ;D