keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Ehanaa

Olen tässä varmaan kuukauden ajan käynyt H&M:llä kyttäämässä, josko sinne olisi saapunut bikineitä. Tänään kun sitten lähdin tuhlaamaan 10 euron lahjakorttini sinne, bikineitä oli tullut jo jonkin verran. Kirpparitavaroistakin on tullut jo päivän aikana sen verran myyntiä, joten halusin pistää elämän risaseksi. Ja koska kesähän on jo ovella, ostin siis tällaiset:
 
Yleensä käytän kokoa 34 mutta niin pieniä ei ollut enää jäljellä, joten päädyin ottamaan nämä koossa 36. Ja ovat kyllä ihan sopivat, sillä malliltaan nämä on aika pienikokoiset. Kyllähän näitä tulee varmasti kasapäin lisää lähiaikoina mutta girl's gotta do what a girl's gotta do :D

Välipalaksi tein muuten äsken aika gourmet syötävää, nimittäin avokado-katkarapuleipiä. Koska kaapista löytyi kaikki tarvittavat ainekset, tein majoneesin itse ja kyllä tuli hyvää. Ohjeen olen muistaakseni napannut alunperin Pirkan sivuilta.


Avokado-katkarapuleivät

 4 annosta

200 g  katkarapuja kuorittuina
4 viipaletta leipää
voita
salaatinlehtiä


Avokadomajoneesi:

1 avokado
1 sitruuna
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
2 keltuaista
2 dl oliiviöljyä
noin 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valuta sulaneet katkaravut siivilässä. Voitele leivät ja huuhtele salaatinlehdet.
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori puolikkaat ja pilko hedelmäliha monitoimikoneeseen. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet sekä hunaja ja keltuaiset. Soseuta seos ja lisää oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana koneen käydessä.Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kääntele katkaravut majoneesin joukkoon. Asettele leiville salaatinlehtiä ja lusikoi päälle katkarapuseosta. Tarjoa heti.

Ja tältä ne näyttivät:


6 kommenttia:

Anne Jennika kirjoitti...

Hei mä haastoin sut vuorostaan! ;)

Rillu kirjoitti...

Anne: Ah, kiitos haasteesta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy itekin kokeilla tota itse tehtyä majoneesia. Näyttää hyvältä! Kiitti ohjeista.

Rillu kirjoitti...

Ollos hyvä vain! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sä mössäät kai majoneesin ainekset tehosekoittimessa? Onnistuukohan ilman tehosekotinta, kun mulla ei sellaista vielä oo?

Rillu kirjoitti...

omistatko sauvasekoitinta? ...Tai sit... kyllä nuo saa varmasti ilmankin mitään vehkeitä, jos avokadon mössää ja sit pilkkoo valkosipulit pieniksi ja vatkaa vaan kaikki rajusti! :D