lauantai 12. maaliskuuta 2011

Punapää

Ajattelin eilen järkyttyväni hiusten nykyisestä värityksestä tänään päivänvalossa, mutta mieleni on ihmeen tyytyväinen. Muistan yhä kun värjäsin punaisen tukkani tummanruskeaksi, mutta siitä tuli tietenkin pikimusta. Lopputulos oli niin jyrkkä, että päästelin siinä parit kyyneleetkin pahimmassa hiuskriisissä velloessani. :D Kyllä se vain on niin, että kaikkeen tottuu. Totuin niin hyvin, että hiukseni ovat olleet mustat varmaankin jo kolmisen vuotta. 
Söpöä <3
Vaalennuspaketin mukana tuli tosiaan tuollainen myssy, jonka läpi vedettiin hiuksia metallisen koukun avulla. Aikaa siinä meni ihan kamalasti ja homma oli aika työlästä. Kaupoissa toivottavasti myydään vähän helppokäyttöisempiä huppuja tulevaisuutta ajatellen. En kyllä muista milloin viimeksi hiustenvärjäys olisi ollut näin jännää! :D

Ohjeen mukaan aine sai olla enintään 45min päässä ja tummanruskealle/mustalle tukalle vaikutusajaksi suositeltiin muistaakseni juurikin 25-45min, saatan muistaa väärinkin. Itse pidin mömmöjä päässä sen 30min, kun tukka alkoi näyttää pelottavan vaalealta.
Lopputulos on yllättävän kiva, tuumin.  En oikein saanut otettua kunnon kuvia, mutta kai näistä jotain selvää saa. Latvat ovat tummanruskeat ja tyveä kohti hiukset vaalenivat tietysti enemmän. Onhan tämä pää toki aika kirjava, mutta en tiedä onko se huono asia. Aion toistaa käsittelyn joskus uudelleen. Olent ässä salaa suunnitellut kunnon vaalennusoperaatiota, mutta sitten täytyy varmaan kääntyä kampaajan puoleen parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Olisi kiva, jos hiusväri olisi aika lähellä luonnollisra väriä, ettei tarvitsisi kokoajan olla värjäämässä kalju-lookkia piiloon.  Googlettelin parit fotot, joissa hiustenväri on aika kohdillaan: 

Saapi nähdä mihin tulokseen hiusten suhteen päädyn!  Armas Naminanimme kerkesi jo kertoa, miten ***** rumalta näyttäisin blondina ja vaikka mitä muuta yhtä kaunista sanaa. :D Mutta miltäs näyttää, tuliko kamalat vai ihan kamalat? ;)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nuohan on just kivat :)

Tellu kirjoitti...

tuntuu vain ettei ne sovi mihinkään vaatteisiin toisin kuin mustat! :D

Anonyymi kirjoitti...

itse olen jo varmaan 10v.värjänny hiukseni tummanruskeiksi,oikeesti maantienväriset,sit kevään kynnyksellä haluan AINA vaaleempaa ja sit alkaa ihanat vaalennus operaatriot(oikeesti varmaan jo 5perättäisenä keväänä!)no nyt pari vkoo sit oli taas tuo juttu ja just tolla tekniikalla tehtiin,oli ihan kivat ja aattelin et nyt sit pidän vaaleempana ni on kivempi(tosiaan se juurikasvu on aina ärsyttävää..) .Mulla sit taasen oli kauheet kriisit kun ne hiukset ei käy vaatteisiin niinku tummat,argh.nyt sitä taas ollaan sit ihan tummanruskee väri päässä,heh

Tiia kirjoitti...

Anna seuraavalla vaalennus/raidoituskerralla sen värin vaikuttaa ihan koko ajan loppuun (45 min), jos haluat oikeasti vaaleaa raitaa siihen. Itse aloitin vaalennusoperaation toissa jouluna, tai silloin minulla oli vielä melkein mustat, tummanruskeat hiukset ja vaalensin ne tällaisiksi vaaleanruskeiksi noin puolessa vuodessa. kolmesti laitoin vaaleita raitoja ja sen jälkeen värjäsin jo koko päätä vaalealla sävyllä. Itse annoin niiden vaalennusten olla vähän kauemminkin päässä kuin se 45 minsaa että vaalenee kunnolla eikä tule oranssia tai keltaista. mitään kamalan rumaa välivaihetta ei edes ollut koko aikana vaikka sellaisia pelkäsinkin. Itse tein niitä raitoja ihan vaan näppituntumalla sinne tänne koko pään täyteen ja käärin ne vielä folioon vaikka se on kiellettyä (tai niissä ohjeissa aina lukee että ei saa peittää).

Tellu kirjoitti...

Anonyymi: Hahaa, on tähän kyllä tottuminen! :D Kuinka vaaleaksi sait raidoitettua tukkasi ennen kuin pistit taas tummaksi? Oon nyt vähän kahden vaiheilla, että vaalennanko sinnikkäästi (vaikka siinä menee aikaa) vai pistänkö taas tummaksi. Eihän mun välttämättä tarvitse mustalla värjätä, mutta tää välivaihe on vähän hankala! =D


Tiia: Kiitos vinkeistä, oon ihan tumpelo tälläisten vaalennusasioiden kanssa! Vähän vaan karmii, jos saan tukan blondin ja oranssin sekoitukseksi.. se ei olisi kauhean hehkeää! :D Kampaajalle menisin kaikkein mieluiten, mutta en raaskisi montaa kertaa työntää sinnekään sitä 60-80€/kerta. Kuinka tiheään tahtiin teit noita vaalennuksia, että osaatko sanoa millon uskallan tehdä taas?

Tiia kirjoitti...

Tein ne raidat ehkä reilun kuukauden tai 1,5kk välein ja samalla kasvatin omaa väriä, eli juuriin en laittanut mitään tummaa enää. En tiedä onko hiuksesi menneet mitenkään huonoon kuntoon tai karheiksi tuosta ensimmäisestä raidoituksesta, mutta jos innokas olet niin parin kolmen viikon päästä jos haluat laittaa uudestaan raitaa? Itsekin olin kyllä malttamaton, mutta odottelin aina että uutta juurikasvua tulee näkyviin :P Ja kun alkaa niitä raitoja tekemään niin kannattaa aloittaa se värin laittaminen latvoista ja ihan lopuksi vasta juuriin, koska latvoista vaalenee niin hemmetin hitaasti ja juurista imaisee helposti sitten liian vaaleaksi. Ensimmäisen kerran kun värjäsin koko päätä niin käytin Lorealin Casting Crème Gloss Glossy Blonde sarjan väriä, koska ne vaalentavat vain kevyesti; 1,5-2 astetta kun lähes kaikki muut vaalentavat värit vaalentavat paljon enemmän 2-4 tai jopa 4-6 astetta. Ja sen lisäksi kannattaa valita tuhkaan(ash) taittava sävy, jotta ei tule mitään keltaista tulosta. Kannattaa ensi kerralla tehdä ihan rohkeasti koko päähän niitä raitoja ja vielä paksummasti ja keskittyä enemmän "alahiuksiin" eli ei niinkään päällyhiuksiin koska ne on paljon helpompi saada vaaleaksi kun sieltä kasvaa kokoajan omaa väriä lisää josta on helppo saada nätin vaalea hieman raidoittamalla. Itse mietin silloin kun aloin siihen vaalennusoperaatioon että olen varmaan hullu kun alan tätä itse tekemään ja pelkäsin kokoajan pilaavani hiukseni, mutta sitten kun olin puolenvuoden päästä jo oikeastaan tavoitteessani niin olen todella tyytyväinen että en mennyt kampaajalle, koska sinne olisi nimittäin uponnut satoja euroja sitä rahaa ja kun hiukseni ovat vielä niin pitkät niin siis todella monta sataa olisi mennyt :D Tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen hiusteni väriin. Se on tosi lähellä omaa luonnollista väriäni ja juurikasvusta ei tarvitse juuri huolehtia. Ja näyttääkin paljon luonnollisemmalta, monta vuotta olin tummalla tukalla, kunnes tulin viimein järkiini. aikaisemminkin olen aloittanut vaalennusoperaation, mutta se on sitten jäänyt aina kesken ja vedin takaisin tummaksi, vaan nyt jaksoin loppuun asti :)

Kahvihetkiä kirjoitti...

Noi sopii sulle ihan hullun hyvin! :) Mikä värin toi oli? Vois itekkin koittaa samanlaista (:

Kahvihetkiä kirjoitti...

Noi sopii sulle ihan hullun hyvin! :) Mikä värin toi oli? Vois itekkin koittaa samanlaista (:

Tellu kirjoitti...

Tiia: Kiitos kamalasti, kun jaksat neuvoa avutonta! :D Ei nämä mielestäni erityisesti kärsinyt tuosta vaalennuksesta, mutta parempi olla varovainen. En nyt osaa päättää tosissaan jatkanko tätä vaalennusta vai pistänkö mustaksi takaisin, kun mulla on noin pidennyksetkin mustat ja suunnittelin käyttäväni niitä mm. valmistujaiskampauksessa... enkä haluaisi ostaa sitä varten toisen värisiä pidennyksiä :D On tää vaikeeta! Voinhan mä pistää sit myöhemmin tässä kevään edetessä vaikka jonkun tumman kevytvärin päähän ja ruveta sit kesällä vaalentamaan. Äh! Ajatuskin tästä tuntuu niin työläältä, mutta oishan se vaalea tukka kivaa vaihtelua, eikä tarvitsisi olla kokoajan peittämässä sitä iänikuista tyvikasvua :D

Suvi: Kiitos! Tää oli Lorealin sellaisella Truly Blonde raidoitusvärillä aikaansaatu. =)