tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kiloklubi

Hiihoo! Rekisteröidyin noin viikko sitten Kiloklubin sivuille, joka on muuten ilmaista. Haluan jonkun keinon tarkkailla syömisiäni, enkä suinkaan sen takia, että haluaisin laihduttaa.

Olen lähiaikoina kärsinyt kauheista päänsäryistä, jotka pahimmassa tapauksessa johtavat migreeniin ja koko päivän kestävään koomatilaan. Nyt olen vihdoin löytänyt syyn näille päänsäryilleni. Jos olen syömättä mitään 3-4 tuntia, niin silloin se hirveä olo yleensä iskee. Minulla on muutenkin ollut pahana tapana syödä kiireen keskellä aivan liian vähän. Olen siis ruvennut syömään useammin päivän aikana ja pyrin myös siihen, että söisin kulutukseni verran. (Jokapäivä tuo on kyllä näyttänyt, että tulisi noita miinuskaloreita, pitäisi varmaan olla joka hetki syömässä).

Joo ei hätää, en todellakaan rupea pitämään minkäänlaista ruokapäiväkirjaa. Ajattelin vain vinkata palvelun kätevyydestä, tästä on ollut ainakin itselleni hyötyä, sillä olen aina ollut todella huono arvioimaan energiankulutukseni määrän ja sen saantitarpeen. Kaloreistakaan en todellisuudessa tiedä paljoa mitään.

Esimerkkipäivä eiliseltä:



Ja nämä määrätkin saattaa heitellä melko paljon, sillä nämä on villejä veikkauksia enkä punnitse syömisiäni :D
Sellasta. Taidampa mennä lukemaan tenttiin!

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Moikka!

Katselin tuota esimerkkipäivääsi ja ajattelin heittää pari vinkkiä kalorien lisäämiseen, ym.

Aamupalan syöminen ainakin toisi lisää energiaa ja ehkäisisi aamupäivän heikotusta. Ruokarytmin tihentäminen ja näin ollen muutaman välipalan lisääminen voisivat myös auttaa.

Välipaloiksi ja salaattien lisukkeeksi kannattaa kokeilla pähkinöitä ja siemeniä, niistä saa pehmeitä rasvoja, vitamiineja ja energiaa. Myös vaikkapa rahka tai jugurtti sekä hedelmät ovat nopeita ja näppäriä välipaloja. ;)

Maitotuotteita ei ko. päivän ruokalistalla näy. Kannattaa varmistaa kalsiumin saanti joko lisäämällä maitotuotteita tai kalkkitabletein. Lisäämällä maitolasin aterioille saisit helposti myös lisää energiaa.

Ihan hyvällä mallilla sun ruokavalion perusasiat näyttäisivät olevan, mutta tuossa nyt muutama vinkki - toivottavasti on jotain hyötyä. :)

Yt. Nora Tarvus, tulevana kesänä Personal traineriksi valmistuva lukijanne

Rillu kirjoitti...

Nora: hejjj! vinkit tulee aina tarpeeseen. Yleensä syön aamupalaksi joka päivä puuroa mutta maanantaina tuli liian kiirus. Maitoakin on yleensä mennyt väh. puoli litraa päivässä mutta on ollut pakko hieman vähentää laktoosittoman maidon kalleuden vuoksi..... surullinen tämä opiskelijabudjetti :D

mutta pitää kyllä vielä petrata! :) voisin kokeilla tuota pähkinöiden ja siementen lisäämistä salaatteihin. kiitos paljon vinkeistä!